Ivanović ili Bjelica

- Mi smo velika ekipa i moramo da nađemo kapacitet da pobijedimo Litvos - poručio je Ivanović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2011. 22:14h

U grupama F i G jasno je sve - Barselona i Real Madrid su upisali po pet pobjeda i osvojili prva mjesta, sa njima u osam najboljih Evrolige idu i Makabi i Montepaski.

Olimpijakos je pobjednik grupe H, a samo je pitanje da li će na megdan „kraljevskom klubu” Valensija ili Fenerbahče. Za španski okršaj je neophodno da tim Svetislava Pešića večeras, u posljednjem kolu Top 16 faze, sa tri ili više poena razlike savlada izabranike Nevena Spahije, koje svaki drugi rezultat ostavlja u životu...

Jedino je u grupi E sve otvoreno, jer za pozicije jedan i dva ravnopravno konkurišu tri tima - Litvos ritas, Kaha laboral i Panatinaikos. Taj trio ima po tri pobjede, a iako je jedini domaćin, u najtežoj situaciji je litvanski šampion.

Naime, Milku Bjelici i drugovima je neophodna pobjeda nad Kahom laboral, koja bi mogla čak i da izgubi ukoliko Unikaha u Malagi zaustavi Panatinaikos. Ako Baskijci slave, osvojiće prvo mjesto u grupi, a PAO će biti drugi, bez obzira na to da li izgubi ili trijumfuje.

Iako je mnogo kombinacija, iako ima mnogo problema sa povredama (Mirza Teletović) i bolestima (Pape Sou i Nemanja Bjelica), Duško Ivanović ne želi da traži alibi. Najbolji crnogorski trener najavljuje pobjedu u Viljnusu.

- Mi smo velika ekipa i moramo da nađemo kapacitet da pobijedimo Litvos - poručio je Ivanović.

Večeras - grupa E: Litvos ritas - Kaha laboral (20.45), Unikaha - Panatinaikos (20.45). Tabela: Panatinaikos, Kaha laboral, Litvos ritas 8, Unikaha 6.

Grupa F: Barselona - Olimpija (20.45), Lotomatika - Makabi (20.45). Tabela: Barselona 10, Makabi 8, Lotomatika, Olimpija 6.

Grupa G: Efes pilsen - Partizan (19.45), Real Madrid - Montepaski (19.45). Tabela: Real Madrid 10, Montepaski 8, Efes pilsen 7, Partizan 5.

Grupa H: Valensija - Fenerbahče (19.45), Olimpijakos - Žalgiris (19.45). Tabela: Olimpijakos 9, Fenerbahče 8, Valensija 7, Žalgiris 6.

Bonus video: