Ivanović: Motiv i želja na maksimumu

"Trudimo se da iz treninga u trening napredujemo i vjerujem da ćemo maksimalno spremni otići u Sloveniju", istakao je Nikola Ivanović
4 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Fibaeurope.com
Nikola Ivanović, Foto: Fibaeurope.com
Ažurirano: 31.07.2013. 19:54h

Iza najboljih košarkaša Crne Gore su dvije sedmice rada na Zlatiboru, gdje bi trebalo da odrade najvažniju fazu priprema za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru igra u Sloveniji.

Luka Pavićević i saradnici su nametnuli žestok ritam, koji igrači prate bez pogovora. Iako su „crveni” u punom treningu i nekompletni, uspjeli su da osvoje turnir u Mađarskoj, što su bile i prve provjere od okupljanja. Rezultat nije bio u prvom planu, ali su pobjede nad Mađarskom i Austrijom dodatno podigle samopouzdanje kod igrača, jer su te dvije selekcije mnogo ranije počele pripreme.

"Od samog početka priprema radi se izuzetno naporno, ali smo svjesni da samo tako možemo da nastavimo niz dobrih igara i rezultata koje smo imali prošle godine. Odigrali smo turnir u Mađarskoj, ostvarili dvije pobjede, ali smo vidjeli da moramo još dosta da radimo da bismo došli do željene igre, da je neophodno dosta da se sve kockice slože na pravi način. Nadam se da ćemo se uskoro kompletirati, a tada će nam biti lakše da doradimo neke stvari kada su u pitanju i odbrana i napad", kaže mladi plej Nikola Ivanović.

Bez obzira što su u Sombathelju imali prve provjere, pojedini djelovi igre su bili zadovoljavajući.

"Na turnir u Mađarsku smo išli praktično iz jakih kondicionih treninga, a imali smo i dug put. I pored toga, međutim, bilo je dobrih stvari u igri, pokazale su to i pobjede protiv selekcija koje su daleko duže u treningu od nas. Radimo dobro i vjerujem da će polako stvari početi da se slažu na pravi način i da ćemo do početka šampionata doći do željene igre".

Nikola Peković i Nikola Vučević se još nisu priključili saigračima (očekuje se njihov dolazaka za nekoliko dana), a pojedini reprezentativci imaju problema sa povredama. To sigurno remeti zamisli stručnog štaba.

"Sigurno da nam problemi sa povredama remete treninge, jer neki igrači zbog nedostatka rotacije ponekad igraju na pozicijama koje im nisu prirodne. Međutim, nadam se da ćemo se uskoro kompletirati. Želja i motiv su na maksimalnom nivou kod svakog igrača, tako je bilo i prošle godine. Trudimo se da iz treninga u trening napredujemo i vjerujem da ćemo maksimalno spremni otići u Sloveniju", istakao je Ivanović.

Još ne razmišljamo o rivalima

Protivnici Crne Gore u prvoj fazi takmičenja u Jesenicama (Srbija, Litvanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Letonija) su takođe u treningu, ali se igrači i stručni štab, za sada, ne bave njima.

"Ima još vremena do početka Evropskog prvenstva. Još ne razmišljamo o rivalima, već samo o tome kako da unaprijedimo našu igru. Ponekad spomenemo suparnike koji nas čekaju u Sloveniji, ali ništa više od toga. Kada dođe vrijeme, sigurno ćemo imati sve informacije o njihovoj igri. Sada je najvažnije da se što prije kompletiramo i da našu igru dovedemo do željenog nivoa", objasnio je organizator igre Budućnost Volija.

Bonus video: