Ivković: Teodosić se neće tako brzo vratiti

“Ako se njegov nastup na šampionatu dovede u pitanje, bio bi za nas to nemjerljiv gubitak”, rekao je Ivković
3 komentar(a)
Teodosić, Foto: Beta
Teodosić, Foto: Beta
Ažurirano: 28.07.2013. 18:09h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, ali da ga veoma brinu povrede.

Srbija je posljednje dvije sedmice trenirala u Kranjskoj Gori, a Ivković je kazao da je tim imao idealne uslove za rad.

“Igrači su izvanredno trenirali i njihov odnos prema treninzima i reprezentaciji bio je za svaku pohvalu. Mogu da kažem da smo realizovali sve što je bilo planirano i veoma sam zadovoljan onim što smo uradili”, rekao je Ivković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ivković je od okupljanja tima imao problema sa malim brojem igrača i povredama, a kazao je da je odlazak Stefana Birčevića teško pao i igraču i stručnom štabu.

Ivković je otkrio i da se povrijedio Vasilije Micić, ali da njegovo stanje nije toliko teško.

“Nije ta povreda teška, ali zahtijeva specijalni rad... On će u ponedjeljak obaviti kontrolne preglede i nadamo se da će se poslije toga postepeno vratiti u režim treninga. On, međutim, sigurno neće biti spreman za prve kontrolne utakmice, od 2. do 4. avgusta u Celju”, rekao je Ivković.

Srbija, kao što je poznato, igra u grupi sa Crnom Gorom, a preoces uigravanja bi bio mnogo lakši da je tu plejmejker Miloš Teodosić, koji je u Beogradu zbog povrede.

“Posljednje informacije govore da njegovo uključivanje u tim neće biti tako brzo kao što se očekivalo. Ako se njegov nastup na šampionatu dovede u pitanje, bio bi za nas to nemjerljiv gubitak, u smislu kvaliteta i iskustva koje je neophodno timu sa mnogo novih igrača”, rekao je Ivković.

Bonus video: