Iz Budućnosti poručuju: Biće teže nego ikad

“Mornar ima veoma dobru ekipu, iskusne pojedince, vodi ih odlično Đorđije Pavićević, tako da oni predstavljaju veliku opasnost za naš tim i naše želje. A naše želje i cilj je poznat - dupla kruna”, kazao je Đaletić
73 pregleda 3 komentar(a)
Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2017. 14:04h

Prvi put u 11 godina, košarkaši Budućnost Volija ne ulaze u finalnu seriju plej-ofa za titulu prvaka Crne Gore kao apsolutni favoriti.

Budućnost ima, doduše, prednost domaćeg terena u duelu sa Mornarom, ima iskustvo, pa i veći kvalitet, ali je tekuća sezona pokazala da Barani mogu da ugroze dominaciju “plavih”.

Mornar je savladao Budućnost na domaćem terenu u ABA ligi, u “Morači” je domaćin u posljednjoj četvrtini prelomio meč, finalna utakmica Kupa Crne Gore u Baru bila je puna neizvjesnosti.

Igor Đaletić, koji će ponovo voditi ekipu u borbi za domaći trofej, smatra da će finalna serija biti teža nego prošle sezone.

“Mornar ima veoma dobru ekipu, iskusne pojedince, vodi ih odlično Đorđije Pavićević, tako da oni predstavljaju veliku opasnost za naš tim i naše želje. A naše želje i cilj je poznat - dupla kruna”, kazao je Đaletić.

Budućnost je dežurni šampion Crne Gore, od 2006. godine nije osvojila samo jedan trofej u Kupu.

Mornar je, čini se, jedini ozbiljan rival na domaćoj sceni svih ovih godina.

Budućnost je, takođe, suočena sa zdravstvenim problemima - Rejnolds ima povredu leđa, Vranješ je tek počeo da trenira, dok su se na povrede žalili Popović i Ilić.

“Nema tajni između nas i Mornara, odigrali smo tri meča ove sezone, dobro se poznajemo. Mi ćemo se potruditi da umanjimo kvalitet koji oni posjeduju i da u toj prvoj utakmici odbranimo domaći teren. Imamo još dva treninga da se kompletiramo, oporavimo i da kompletni dočekamo utakmicu”, kazao je kapiten Suad Šehović, koji smatra da će u finalnoj seriji presuditi nijanse.

“U ovim utakmicama ko bude više želio pobjedu, ko bude mirniji, koncentrisaniji, biće bliži trofeju”, kazao je Šehović.

Prvi meč finalne serije igra se sjutra od 20 sati u “Morači”. Cijena ulaznice je 2 eura. Druga utakmica na programu je u utorak u Baru u istom terminu.

Bonus video: