Iz Novog Mesta se vidi Tel Aviv

"Krka je dobra ekipa i nema šanse da ćemo je potcijeniti. U meč ćemo ući sa 200 odsto motivacije i mislim da imamo realne šanse da dobijemo", kaže krilni centar Milan Milošević
0 komentar(a)
Milan Milošević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Milan Milošević, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.02.2012. 08:28h

Novo Mesto, grad udaljen 65 kilometara od slovenačke prijestonice Ljubljane i središte pokrajine Dolenska, moglo bi da riješi sudbinu Budućnost Volija, kada je u pitanju plasman na završni turnir ABA lige.

Trijumf bi značio da su „plavi” krenuli ka Tel Avivu, koji će biti domaćin fajnl-fora, dok poraz, o kome niko ne razmišlja, donosi glavobolje pred finiš takmičenja i još žešću borbu za poziciju četiri.

Igrači i stručni štab crnogorskog šampiona su svjesni važnosti duela i maksimalno motivisani su otputovali na megdan Krki riješeni da slave i naprave fenomenalnu uvertiru za duel sa istim rivalom u utorak u „Morači” u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

"Nema šta mnogo da se priča, pred nama je najvažnija sedmica u dosadašnjem dijelu sezone. Dvije naredne utakmice koje igramo mogu mnogo toga da odluče, ako ih riješimo u svoju korist. Ne treba trošiti riječi o važnosti duela sa Krkom, jer praktično čitavu ABA ligu igramo zbog toga. Ako osvojimo dva boda napravićemo ključni korak ka plasmanu na završni turnir. Imali smo dosta velikih pobjeda ove sezone i bila bi šteta da ne ostvarimo trijumf, mada će biti izuzetno teško. Krka je dobra ekipa i nema šanse da ćemo je potcijeniti. U meč ćemo ući sa 200 odsto motivacije i mislim da imamo realne šanse da dobijemo", optimista je Milan Milošević, krilni centar Budućnost Volija.

Prije mjesec i dan, tačno 24. januara, Podgoričani su lakše nego što to rezultat pokazuje (69:64) savladali Krku u dvorani "Leon Štukelj” u Evrokupu. Od tada, međutim, slovenački šampion igra sve bolje i bolje.

"Neće nas zavarati ta pobjeda. Tada smo dobro otvorili meč, dali dosta lakih poena i neočekivano lako smo slavili. Sada je Krka u daleko boljoj formi, pobjeda nad Banvitom je potvrda toga. Sigurno da će željeti da nam se revanšira, a na nama je da joj to ne dozvolimo. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da dobijemo, imamo sistem od koga ne odustajemo i ako svaki pojedinac pruži maksimum, bićemo blizu slavlja", jasan je Milošević.

Težak zadatak očekuje i bek Vladimir Mihailović, koji cijeni Slovence, ali se nada povoljnom ishodu.

"Utakmica je od velike važnosti za nas, ali neće biti lako. Već dva puta smo ove sezone igrali sa Krkom i dobili ih. Dobro se poznajemo, ne može biti iznenađenja. Oni će biti jači za Mustafu Abdul-Hamida, a pobjeda nad Banvitom je pokazala da dižu formu. Međutim, daćemo sve od sebe da dobijemo, jer nam pobjeda otvara vrata fajnl-fora. Nadam se da ćemo je i ostvariti", zaključio je Mihailović.

Bonus video: