Jagodnik i Ilijevski srušili snove Podgoričana

Imali su u 26. minutu domaći igrači i 13 poena viška, ali šta to vrijedi kada su bodovi otišli u Ljubljanu.
0 komentar(a)
Aleksa Popović i Dragičević, Foto: S.PRELEVIĆ
Aleksa Popović i Dragičević, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 26.02.2011. 21:10h

Budućnost je od gotovog napravila veresiju, izgubila praktično dobijenu utakmicu protiv Olimpije i izgubila korak u borbi za plasman na fajnl-for. Dva minuta i 11 sekundi prije kraja imali su sedam poena prednosti (68:61), ali je iskusni Goran Jagodnik sa dvije trojke i Vlado Ilijevski sa linije penala, 13,2 sekunde prije kraja, srušio snove Podgoričana o trijumfu. Imali su u 26. minutu domaći igrači i 13 poena viška, ali šta to vrijedi kada su bodovi otišli u Ljubljanu.

- Da smo i mi dobili, ne bi bilo nezasluženo! U većem dijelu meča igrali smo onako kako smo željeli, ali pad koncentracije u trenucima kada smo imali solidnu prednost i dvije trojke Jagodnika, kao i sjajan šut Olimpije za tri poena trokom čitavog meča, donijeli su neizvjesnu završnicu u kojoj je Olimpija iskoristila svoje iskustvo - rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnosti.

Krenula je Budućnost dobro u meč, Sead Šehović je stvarao dosta problema gostima, koji su već u 4. minutu izašli iz bonusa. Otuda i osam poena prednosti koje je domaćin imao u tri navrata (13:5, 18:10, 20:12).

Nastavili su “plavi” u istom ritmu i u drugoj dionici, pa je u 15. minutu semafor pokazivao 32:22. Serijom 7:0, gosti su uhvatili rezultatski priključak (32:29), ali su do odlaska na odmor Podgoričani sačuvali prednost (36:32).

Nakon prvog poluvremena Budućnost je imala sedam skokova više (16-9), bolji šut za dva poena (73 odsto - 47 odsto), ali to nisu valorizovali kroz rezultat. Samo je Ilijevski održavao svoj tim u životu (11 poena u prvih 20 minuta).

Prve poene na meču Vladimir Dragičević, koji je igrao i pored povrede leđa, postigao je u 25. minutu i taj koš donio je Budućnosti 13 poena prednosti (49:36). Minut kasnije isti igrač je košem uz dodatno opet odveo svoj tim na isto odstojanje (52:39). Međutim, finiš je pripao gostima. Jan Špan je vezao pet poena i Ljubljančani su u posljednjih 10 minuta ušli sa samo četiri poena minusa (56:52).

Trojka Letonac Davis Bertrans u 34. minutu značila je vođstvo na meču (59:58), ali je uslijedio odgovor domaćina. Serija 10:2 bila je dovoljna za plus sedam (68:61) pred posljednja dva i po minuta meča. Međutim, tada je do izražaja došlo iskustvo igrača Olimpije. Jagodnik je dva puta poentirao iza linije 6,75 metara, a Dragičević vratio prednost Budućnosti minut i 12 sekundi prije kraja (70:69).

Oba tima su promašila po napad, a Ilijevski 13,2 sekunde prije posljednjeg zvuka sirene bio mirne ruke (71:70). Krenuo je domaći tim u napad, nakon tajm auta, ali Nikola Otašević nije uspio da poentira. Zbunili su se i igrači Olimpije, Aleksa Popović je došao do lopte i iz očaja pokušao da pogodi trojku, ali sve je bilo uzalud...

- Čestitam mojim igračima na pobjedi, ali i Budućnosti i mom kolegi, jer sa ovim sastavom pravi čuda. Igraju brzo, hrabro i pravo su osvježenje za ligu. Moram biti kritičan prema mojim igračima, upozoravao sam ih šta nas čeka i to se desilo. Bili smo ispod nivoa Olimpije, ali mladi igrači Špan i Bertrans su dali veliki doprinos u srećnoj pobjedi - istakao je strateg Olimpije Jure Zdovc.

Bonus video: