Jelena Dubljević osvojila titulu u WNBA ligi

LA Sparksi su do prve titule poslije 14 godina, treće ukupno u klupskoj istoriji (prethodne dvije osvojili su 2001. i 2002. godine) došli košem Neke Ogvumike tri sekunde prije kraja
134 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Dubljević, Foto: Privatna arhiva
Jelena Dubljević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.10.2016. 08:31h

Jelena Dubljević osvojila je šampionski prsten u ženskoj NBA ligi (WNBA) - crnogorska košarkaška reprezentativka je postala šampionka sa Los Anđeles Sparksima koji su u petom meču finala savladali branioca titule, Minesotu Links sa 77:76.

Titulu u Sparksima osvojila je i srpska reprezentativka, Novljanka Ana Dabović, koja je na najbolji način zaokružila sezonu poslije osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Dubljevićeva nije igrala u finalnoj seriji protiv Minesote, dok Dabovićeva nije ulazila u majstorici, u kojoj se nije uspjela upisati u dva nastupa u finalnoj seriji.

Naša reprezentativka je u sezoni u igru ulazila na 15 utakmica, a prosječno je na parketu provela 5,3 minuta, tokom kojih je prosječno po meču postizala 1,5 poen, te imala 0,9 skoka i 0,5 asistencije.

Dabovićeva je u u WNBA plej-ofu je prosječno bilježila 4,4 poena uz 2,6 asistencija i 0,8 skokova po meču, a tokom čitave sezone je prosječno po meču imala tri poena, 0,8 skoka i 1,3 asistenciju.

LA Sparksi su do prve titule poslije 14 godina, treće ukupno u klupskoj istoriji (prethodne dvije osvojili su 2001. i 2002. godine) došli košem Neke Ogvumike tri sekunde prije kraja.

U odlučujućem meču zablistala je Kendejs Paarker sa dabl-dablom od 28 poena i 12 skokova, dok je junakinja Ogvumike takođe imala dabl-dabl sa po 12 poena i uhvaćenih lopti.

U poraženom timu istakla se Maja Mur sa 23 poena, 11 asistencija i šest skokova, dok je 17 dodala Simon Avgustus, dok je Silvija Fouls dodala 10 uz devet uhvaćenih lopti.

Šampionski pehar sa Sparksima podigao je i legendarni igrač Lejkersa Medžik Džonson.

Bonus video: