Jeretin: Spremni ćemo dočekati šampionat

U pripremnim utakmicama mogli smo da vidimo nedostatke, ali i vrline našeg tima, ali mislim da je forma išla uzlaznom putanjom iz utakmice u utakmicu - istakao naš reprezentativac
120 pregleda 0 komentar(a)
Goran Jeretin, Foto: Vesko Belojević
Goran Jeretin, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.08.2011. 19:08h

Nakon drugog mjesta na “Adidas kupu 2011” u Istanbulu, najbolji košarkaši Crne Gore u petak ujutro su se odmarali, popodne odradili trening u teretani i imali vremena da analiziraju ono što su uradili u duelima sa Ukrajinom (80:67) i Turskom (69:81).

Protiv bivše sovjetske republike igra u drugom poluvremenu je bila odlična, a ono što posebno raduje jeste podataka da su “crveni” protiv izuzetno jake Turske bez pomoći kapitena i najboljeg igrača Nikole Pekovića bili ravnopravan rival u većem dijelu meča.

- Mislim da je turnir opravdao očekivanja i da smo imali veoma dobre provjere. U oba meča pokazali smo neke slabosti na početku, ali smo protiv Ukrajine, na vrijeme uspjeli da zaigramo onako kako zahtijeva stručni štab i došli smo do pobjede. U duelu protiv Turske, bili smo oslabljeni neigranjem Pekovića i Vlada Šćepanovića, tako da smo igru više bazirali na “pik en rolu” i šutu sa spoljnih pozicija. Iako oslabljeni, pružili smo snažan otpor protivniku, koji je na kraju došao do pobjede sa razlikom koja ne daje pravu sliku odnosa snaga na parketu - kaže bek Crne Gore Goran Jeretin.

Izabranici Dejana Radonjića sjutra će protiv Turske u podne po našem vremenu imati posljednju provjeru pred start Evropskog prvenstva.

- Mislim da polako slažemo kockice, preostaje nam još jedan meč protiv Turske i nadam se da ćemo spremni otići u Litvaniju. U pripremnim utakmicama mogli smo da vidimo nedostatke, ali i vrline našeg tima, ali mislim da je forma išla uzlaznom putanjom iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo početak prvenstva dočekati spremni, a potom podizati formu kako šampionat bude odmicao.

Bliži se debitanstki nastup naše selekcija na velikim takmičenjima, a samim tim raste pozitivna tenzija među igračima.

- Mislim da su prva dva meča (Makedonija, BiH) i najvažnija, jer će poslije njih mnogo toga biti jasnije. Igrali smo dva puta protiv Makedonije u pripremnom periodu, ali mislim da će duel u Litvaniji biti drugačiji od onih u Ljubljani i Skoplju. Odlično smo se upoznali, a nadam se ćemo mi pokazati veću želju i borbenost, te da ćemo doći do pobjede na startu šampionata - zaključio je optimistički Jeretin.

Bonus video: