Jokatore vicešampion!

Fenomenalan rezultat crnogorskog predstavnika na Red Bull Reign basket turniru u Vašingtonu Jokatore osvojio drugo mjesto!
62 pregleda 2 komentar(a)
Jokatore, Foto: Redbullcontentpool.com
Jokatore, Foto: Redbullcontentpool.com
Ažurirano: 17.09.2017. 12:21h

Otišli su sa željom da dostojno reprezentuju Crnu Goru, a iz Vašingtona se vraćaju visoko uzdignutog čela – ekipa Jokatore, za koju su nastupili Aleksandar Jović, Nemanja Gavranić, Aleksandar Bogojević i Dejan Perović, osvojila je drugo mjesto na svjetskom finalu u basketu koje je u noći između subote i nedjelje održano u Vašingtonu.

Jokatore je u finalu Red Bull Reign turnira poražen od domaće selekcije SAD-a rezultatom 14:10, ali igrači podgoričke ekipe mogu da budu više nego zadovoljni izdanjima koja su pružili u postojbini košarke.

"Prvo bih želio da se zahvalim Red Bullu što nam je omogućio nastup u Vašingtonu, kao i na organizaciji koja je bila na najvećem nivou. Presrećni smo jer smo igrali veliko finale, borili smo se, dali smo sve od sebe. Na kraju su dobili bolji, mada možda baš i nije tako", kazao je Aleksandar Bogojević.

Jokatore je u finale ušao kao drugi sa 52 poena, jedan više imali su Amerikanci koje su naši predstavnici savladali u grupi. Ali, u finalnom meču arbitri su tolerisali grubu igru domaćina, ekipe koja igra pravi američki ulični basket. Uz to, šut za tri poena nije najbolje služio naš tim, pa je epilog častan poraz u finalu.

"U grupnoj fazi dobra je bila Australija, Srbija je bila odlična, a tu je naravno i pobjednička ekipa. Amerikanci su dobri individualci, ali mislim da bi uz drugačiji kriterijum suđenje i malo drugačija pravila epilog finala bio drugačiji. Ali, čestitam pobjednicima", dodao je Bogojević.

Kao nagradu za prvo mjesto, američka ekipa dobila je šestodnevni boravak na All star meču NBA 2018.

"Naredne godine sigurno ćemo ponovo igrati Red Bull Reign turnir u Crnoj Goru, nadam se da ćemo biti svi na okupu", kazao je Bogojević.

Na finalnom turniru Red Bull Reigna u Vašingtonu nastupilo je 17 ekipa, a osim crnogorskog i američkog tima, učestvovali su i predstavnici Srbije, Argentine, Holandije, Južne Afrike, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Čilea, Filipina, Turske, Indonezije, Rumunije, Libana, Australije i Kuvajta.

Bonus video: