Jokić: Sezona je uspješna, ali sam tužan i razočaran

On je meč protiv Portlanda završio sa 29 poena i 13 skokova
2089 pregleda 1 komentar(a)
Jokić, Foto: Reuters
Jokić, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2019. 09:07h

Košarkaš Denvera, Nikola Jokić bio je razočaran poslije poraza od Portlanda u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.

"Tužan sam i razočaran jer je bila teška utakmica, a oni su iskoristili pametnije svoje prilike koje su imali", rekao je Jokić.

On je meč protiv Portlanda završio sa 29 poena i 13 skokova.

"Iskreno, porazi mi nisu motivacija. Odlična smo grupa. Prošle godine smo izgubili posljednji meč pred plej-of, Portland je izgubio od Nju Olreansa možda je to bila njihova motivacija. Samo ću tražiti od momaka da budu bolji sljedeće godine i da ostvarimo veće stvari."

Jokić je preuzeo odgovornost za poraz i eliminaciju..

"Gledaju me kao lidera, najboljeg igrača. Promašio sam slobodna bacanja večeras kao i u Portlandu kad su bili produžeci. Osjećam se odgovornim, jer mislim da sam mnogo promašivao, a trebalo je neke da pogodim. Težak meč.Imali smo sjajnu priliku, čak i u Portlandu smo bili blizu. Došli smo pred naše navijače da se borimo u teškoj utakmici. Mnogo promašaja, pogodili su mnogo puta poslije ofanzivnog skoka a mi smo promašili penale. Ne znam šta da kažem."

Sezona je, ipak, uspješna.

"Kada smo počeli sezonu rekli smo da je plej-of cilj. kada smo vidjeli da smo dobri rekli smo hajde da uradimo nešto veće. Imali smo prednost domaćeg terena, dobili smo San Antonio, ovo je napredak, prvi put smo ovdje, vjerovatno će seljeće godine biti bolje", završio je Jokić.

Bonus video: