Još jedan biser čije vrijeme dolazi

Mladom košarkašu Dinu Koljenoviću je idol Nikola Ivanović, a "skida" poteze Kajrija Irvinga
748 pregleda 1 komentar(a)
Dino Koljenović
Dino Koljenović

U crnogorskoj košarci nikada nije nedostajalo talenata, ali opšte je poznato da je dar samo polazna osnova i preduslov na putu ka zvijezdama koji je trnovit.

Rad, odricanje, borba sa samim sobom..., sve to često zna da bude i važnije, nekada i presudno u karijerama mlađih generacija.

Svega toga bi morao da bude svjestan i mladić koji je rođen u ovom vijeku, tačnije 2003. godine, ali koji obećava. Riječ je o podgoričkom biseru Dinu Koljenoviću.

Koljenović je dječak čiji košarkaški talenat nije nepoznanica crnogorskim trenerima, a trenutno je član Plej-ofa, koji vodi Zoran Vukčević.

Na pitanje za koga navija, odgovara kao iz topa:

"Naravno, navijam za Budućnost", kaže Koljenović i napominje da je odgledao gotovo svaki meč "plavih" u ovoj istorijskoj, evroligaškoj sezoni.

Rođeni je poenter, visok je 183 centimetra. Onda i ne treba da čudi ko mu je idol.

"Obožavam Nikolu Ivanovića, on mi je omiljeni crnogorski košarkaš i mnogo pratim njegov način igre. Volim i Vladimira Dašića", dodaje Koljenović.

Vrijeme interneta i kablovskih televizija svakom je približilo i NBA ligu, ali i snimke starijih generacija.

"Pomenuo sam Ivanovića, ali često gledam i NBA, posebno Kajrija Irvinga. Volim da “skidam” njegove poteze, mada je nevjerovatno brz", istakao je Koljenović, koji je svjestan šta ga čeka:

"Skroman sam, znam da imam još mnogo da naučim o košarci. Mlad sam, vrijeme radi za mene, ali je svaki novi dan prilika da napredujem. U Plej-ofu kod trenera Zorana Vukčevića imam sve uslove za to".

Prije Plej-ofa Koljenović je bio i član Mega basketa, čiji je trener Aleksandar Vuković, donedavno je trenirao u Džokeru kod proslavljenog Jadrana Vujačića.

Bonus video: