Josip Vranković preuzeo Cibonu

Vrankoviću će ovo biti povratak na klupu Zagrepčana, koje je vodio u sezoni 2007/2008. godine
0 komentar(a)
Josip Vranković, Foto: NLB LIGA
Josip Vranković, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 28.03.2011. 17:40h

Uprava Cibone brzo je reagovala i nakon dva ubjedljiva poraza na startu Lige za prvaka i sporazumnog raskida saradnje sa Draženom Anzulovićem, riješila pitanje šefa stručnog štaba.

Izbor je pao na selektora Hrvatske Josipa Vrankovića, koji se tako nakon tri godine vraća na klupu "vukova sa Tuškanca".

Kako prenose hrvatski mediji u nagovaranju Vrankovića da sjedne na klupu zagrebačkog kluba, ključnu ulogu odigrao je njegov bivši saigrač Nikša Prkačin, od prije nekoliko mjeseci direktor omladinskog pogona i jedan od prvih saradnika direktora kluba Zdenka Antunovića.

Sada je na Vrankoviću, kome će prvi pomoćnik biti Teo Čizmić, težak zadatak da timu vrati samopouzdanje i da do kraja Lige za prvaka izbori plasman među prva četiri tima, a time i mogućnost da Cibona izvadi vizu za NLB ligu naredne sezone.

Vranković će vatreno krštenje imati u subotu protiv Cedevite koju vodi Aco Petrović, trener sa kojim je sadašnji selektor 2001. na EP u Turskoj (zajedno sa Prkačinom) bio u konfliktu nakon dramatičnog poraza od domaćina.

Bonus video: