Jovan Kljajić na Ol-star vikendu NBA lige: Veliki korak ka ispunjenju sna

Kljajić je učesnik kampa ”Košarka bez granica”, koji zajednički organizuju NBA i FIBA
662 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Kljajić, Foto: FIBA
Jovan Kljajić, Foto: FIBA

Najbolji NBA igrači i najveći talenti najjače lige počeli su druženje, zabavu i treninge u Šarlotu, na Ol-star vikendu.

Nikola Vučević je jedna od zvijezda, ali ne i jedini crnogorski predstavnik na spektaklu.

U Šarlotu je i 17-godišnji Jovan Kljajić, bek Gran Kanarije i juniorski reprezentativac Crne Gore, koji se našao među 39 mladića iz svih krajeva svijeta, a koje američki mediji nazivaju najvećim nadama svjetske košarke i igračima od kojih će se mnogi uskoro naći na NBA draftu.

Kljajić je učesnik kampa ”Košarka bez granica”, koji zajednički organizuju NBA i FIBA.

To je samo nastavak njegovog razvojnog puta, koji mu je već donio statusa velike nade Gran Kanarije, crnogorske i evropske košarke.

U razgovoru za“Vijesti”, Kljajić kaže da je poziv u postojbinu košarke kruna karijere.

- Poziv za učešće na ovom kampu je znak da sve što radim ne cijene samo u mom klubu i reprezentaciji Crne Gore, već i eminentni košarkaški stručnjaci. Ponosan sam i srećan, ali u isto vrijeme svjestan da treba još više i jače da radim na svom razvoju. Veoma sam zahvalan NBA i FIBA za pruženu šansu da učim od najboljih - kazao je Kljajić.

Učešće na trodnevnom kampu prilika je da se nametne i predstavi na najbolji način, te da napravi još jedan korak ka snu - da jednog dana bude dio NBA košarkaškog krema.

- Znam da je to težak put do koga se stiže strpljivim i vrijednim radom. Volja i želja postoje, ali kao i u svemu - potrebna je i sreća…Iskreno se nadam se da će me poslužiti - kazao je Kljajić.

Trodnevno druženje u Šarlotu maksimalno će, kaže, iskoristiti za napredak...

- Očekujem da ću u susretu sa najboljim igračima moje generacije, NBA igračima i trenerima naučiti puno i da ću sagledati bolje svoje nedostatke i raditi na njima - istakao je 17-godišnji Podgoričanin,

Pored eminentnih trenera, znanje mladim igračima prenosiće i NBA asovi…

- Posebno mi je drago što sam izabran među devet igrača Evrope i što imam šansu da učim od Nikole Vučevića, Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića... Nadam se da ću jednog dana krenuti njihovim stopama i zaigrati u NBA - rekao je Kaljić.

I kada se vrati iz Amerike, Kljajić će nastaviti kvalitetan rad u Gran Kanariji...

- Gran Kanariji sam veoma zahvalan. Klub mi je pružio podršku i odlične uslove. Radim sa njihovim individualnim trenerima, treniram sa juniorskom selekcijom i prvim timom. Jednostavno rečeno - bez njih moj uspjeh ne bi bio moguć - zaključio je Kljajić.

Bonus video: