Jovana Savković prvo pojačanje Budućnost Bemaxa

Jovana je, takođe, prvi strijelac U17 WABA lige (239 poena na 12 mečeva) i najbolji asistent (78), članica je kadetske reprezentacije Crne Gore
1131 pregleda 2 komentar(a)
Jovana Savković sa trenerom Radoviće i predsjednikom Vujičićem, Foto: Savo Prelević
Jovana Savković sa trenerom Radoviće i predsjednikom Vujičićem, Foto: Savo Prelević

Jovana Savković, najtalentovanija crnogorska košarkašica, prvo je pojačanje ŽKK Budućnost Bemax za novu sezonu.

Savković ima samo 15 godina, dolazi iz hercegnovskog Primorja, za koji je godinama nastupala u svim selekcijama.

“Čast mi je i zadovoljstvo što dolazim u ekipu Budućnosti. Ovo je veliki iskorak i trudiću se da opravdam očekivanja ljudi iz kluba. Želim da se zahvalim Primorju za sve godine uspješne saradnje i da im poželim puno sreće u daljem periodu”, kazala je na današnjem predstavljanju u “Bemax areni” Jovana Savković.

Ona je prva igračica u istoriji WABA lige, u konkurenciji do 15 godina sa dva uzastopna MVP naslova regularnog dijela sezone.

Jovana je, takođe, prvi strijelac U17 WABA lige (239 poena na 12 mečeva) i najbolji asistent (78), članica je kadetske reprezentacije Crne Gore.

“Nakon sezone u kojoj smo premašili očekivanja i uspjeli da stignemo do trofeja u WABA ligi, iako smo prije početka podmladili ekipu i napravili priličan zaokret, jer smo šansu ukzali djevojčicama, poput Marije Leković, Zorane Radonjić, Maje Bigović i Anastasije Drobnjak. To se pokazalo kao ispravan potez, a sve to bio je nastavak naše višegodišnje vizije da iz godine u godinu prvi prvom timu imamo sve više naših mlađih igračica, koje će biti budućnost crnogorske košarke. Smatram da smo sa Jovanom zaokružili priču da imamo trenutno najbolje djevojčice na okupu i da je to potvrda želimo da afirmišemo crnogorske talente”, kazao je Zoran Vujičić, predsjednik Budućnost Bemaxa.

“Velika zahvalnost iide ŽKK Primorje na čelu sa Željkom Ratković. Zbog Jovaninon napredovanja brzo smo se dogovorili da je najbolje da pređe u Budućnost”, kazao je Vujičić.

Vladan Radović sarađivao je sa Jovanom u kadetskoj reprezentaciji.

“Drago mi je da je Jovana kod nas. Radi se o izuzetno talentovanoj djevojčici, a siguran sam da zna da je taj talenat samo put da joj lakše bude do visina kada je košarka u pitanju. Imaće podršku i naše strpljenje, svjesni smo da je to dijete od 14 godina, prelazi u seniorsku košarku i moramo biti pažljivi, ali vjerujem da može biti lijepa priča ne samo Budućnosti, nego uopšte crnogorske košarke”, rekao je Radović.

Bonus video: