Jovović: Bili smo mekani u odbrani u prvom poluvremenu

106 pregleda 15 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2015. 21:41h

Propustili su košarkaši Budućnost Volija da trijumfom protiv Steaue u gostima naprave veliki korak ka drugoj fazi Evrokupa.

Odigrali su katastrofalno prvo poluvrijeme, poslije koje su imali 14 poena minusa.

Kasnije su uspjeli da se vrate, ali ne i da dođu do dva boda.

"Bila je ovo veoma teška utakmica. To smo i očekivali, jer Steaua ima iskusne igrače kao što su Marinović, Rašić, Kuper i Li, naš bivši član. Odigrali smo veoma lošu odbranu u prvom poluvremenu, bili smo veoma „mekani”. Pokazali smo karakter i igrali mnogo bolje u drugom dijelu. Teško je uzeti bilo gdje na strani bodove. Imamo još pet mečeva i moramo da damo sve od sebe”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Omar Kuk je imao dabl-dabl učinak (14 poena, 11 asistencija), ali nedovoljno da njegov tim izbjegne poraz.

"Igrali smo kao dva različita tima. Bili smo slabi u odbrani, a odlični u drugom poluvremenu. Uspjeli smo da se vratimo u meč, ali ne i da dođemo do pobjede. Imamo još tri utakmice kod kuće i moramo da damo sve od sebe da odigramo dobro”, rekao je Amerikanac.

Hristu Sapera, trener Steaua, bio je zadovoljan nakon meča.

"Ovo je važan pobjeda za nas, koja nas drži drži u trci da se kvalifikaciju dalje. Moramo da igramo još bolje u narednim utakmicama. Dobro je da imamo svi igrači na raspolaganju i uspjeli smo da rotiramo njih 11 u ovoj utakmici. Svako od njih je imao svoju ulogu u pobjedi. Evrokup je jako takmičenje, ali smo pokazali pobjedički stav. Ovo sezona moramo da damo sve od sebe i da učimo za naredne godine", istakao je Sapera.

Bonus video: