Jovović: Čeka nas težak zadatak u Solunu

"Svaka utakmica je od izuzetnog značaja, a pobjeda bi nam mnogo značila za prolaz dalje", objasnio je Džej Ar Rejnolds
0 komentar(a)
Budućnost Voli-Cibona, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli-Cibona, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2014. 13:13h

Na krilima dobre igre i lake pobjede protiv Mega Vizure, košarkaši Budućnost Voli dočekuju sjutrašnji meč protiv PAOK-a.

Motiva “plavi” imaju na pretek, jer bi im trijumf u Solunu praktično otvorio vrata druge faze Evrokupa.

Zadatak, međutim, neće biti lak. Grci igraju sjajno ove sezone i gledajući domaći šampionat i Evropu, imaju poraz samo od Lokomotive Kuban. To poziva na dodatni oprez.

"Igramo protiv iskusnog tima, koji je zadržao okosnicu koja nas je prošle godine oba puta savladala. Pojačali su se sa još četiri Amerikanca, koji su nosioci igre. U svakom momentu na terenu znaju šta treba da rade, a to su potvrdili i rezultatima. Bez poraza su u grčkom prvenstvu, imaju samo jedan poraz u Evrokupu, i čeka nas jako težak zadatak", napominje strateg Podgoričana Igor Jovović.

Mladi stručnjak pred duel u “PAOK areni” u pomoć priziva i sreću, koja je prošle sezone bila saveznik Grka.

"Tada su trijumfovali šutom za tri poena u posljednjoj sekundi. Put nije toliko naporan za ovaj meč, tako da ćemo imati i potrebnu svježinu. Uradićemo sve da trijumfujemo protiv teškog protivnika. Ovaj brejk bi bio dosta značajan, s obzirom na to šta se sve dešava u grupi, gdje je PAOK trijumfovao u gostima protiv Ventspilsa, a Karšijaka je bila bolja od Zjelone Gore. U ovom momentu se vidi da su Ventspils i Zjeona Gora naši konkurenti za plasman u drugu fazu. Ako bi trijumfovali to bi bilo fenomenalno", jasan je Jovović.

Aleksa Popović polako podiže formu. Iz meča u meč igra sve bolje i bolje i mogao bi da bude jedan od aduta Podgoričana u Solunu.

"PAOK je nezgodan tim, koji igra odlično, naročito na domaćem terenu. Dobro se poznajemo jer smo i prošle godine igrali sa njima. Okosnica ekipe je ostala ista, pojačani su sa nekoliko Amerikanaca. Mi ćemo pokušati da odigramo agresivno, da im nametnemo naš ritam i da iskoristimo priliku za pobjedu, ako nam se ukaže", zaključio je Popović.

PAOK i Budućnost Voli su i prošle sezone igrali, a oba meča pripala su Grcima. U Podgorici je bilo 75:69, a u Solunu 85:84.

Meč se igra od 18 sati, a pravdu će dijeliti Roberto Kjari (Italija), Moric Riter (Njemačka) i Torklid Rodsand (Norveška).

U ostalim mečevima grupe F sastaju se: Lokomotiva Kuban - Karšijaka (18), Zjelona Gora - Ventspils (19).

Bonus video: