Jovović: Dobra igra protiv Crvene zvezde

"Igrali smo protiv ozbiljnog tima, učesnika Evrolige, sa fantastičnim individualcima", objasnio strateg Podgoričana
1 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Ažurirano: 19.09.2014. 19:08h

Poslije dvije provjere protiv Džolija, a potom i nastupa na Memorijalu "Ljubo Jovanović”, košarkaši Budućnost Volija su u četvrtak veče imali najveći ispit u dosadašnjem dijelu pripremnog perioda.

Odmjerili su snage sa Crvenom zvezdom u "Pioniru” i nakon vođstva tokom čitavog meča stigli su do slavlja (78:75).

Bez obzira na to što je meč prijateljskog karaktera, pobjeda „plavima” znači mnogo, prije svega zbog samopouzdanja. Sada imaju maksimalan učinak iz pet mečeva.

"Zadovoljan sam igrom koju smo prikazali u meču protiv Crvene zvezde. Igrali smo protiv ozbiljnog tima, učesnika Evrolige, sa fantastičnim individualcima, koji je na prethodnom turniru dobio Panatinaikos i Strazbur. U odbrani smo bili dobri, dali smo dosta lakih poena, što nam je i otvorilo put ka pobjedi. Vidljiv je napredak u igri u odnosu na prethodnu sedmicu. Igrali smo sa širopkim rosterom, što nam je dalo mogućnost da kombinujemo. Na dobrom smo putu, ali i nekoliko prvih kola u ABA ligi poslužiće nam da se dodatno uigramo”, sumira za "Vijesti" utiske sa beogradskog duela Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Podgoričani nisu imali vremena ni da se odmore od duela sa srpskim vicešampionom.

Već večeras su trenirali, jer ih sjutra veče u Sremskoj Mitrovici čeka novi susret, ovog puta sa ruskim Jenisejom, koji sa klupe predvodi Stevan Karadžić.

"Nema sumnje da nas čeka još jedna jaka provjera. Jenisej je zadržao okosnicu tima iz prošle sezone, među kojima su Elmedin Kikanović i Kosta Perović, a doveo je nekoliko kvalitetnih igrača. Stigli su Di Džej Kuper, prošle sezone član PAOK-a, Sava Lešić, Teriko Vajt, bivši igrač Radničkog... Radi se o kvalitetnom rivalu, a mi ćemo pokušati da prikažemo dobru igru i da slavimo. Poslije ovog turnira imaćemo nekoliko dana da se dodatno uigramo, pred posljednje provjere na turniru u Turskoj”.

Strateg crnogorskog šampiona ne želi nikog posebno da ističe.

"Odigrali smo timski protiv Crvene zvezde. Svi igrači su ispoštovali ono što se tražilo od njih i ne bi želio da nikoga ističem pojedinačno. Polako se igrači upoznaju, a iz meča u meč pokazuju da su spremni da „poginu” jedni za druge i to je ono što bi trebalo da nas krasi i u predstojećoj sezoni. Radimo dobro, na dobrom smo putu i ako nastavimo ovako, nema sumnje da ćemo igrati dobru košarku”, zaključio je Jovović.

Duel Budućnost Voli - Jenisej, u sklopu "Mega kupa”, igra se od 18 sati, a u 20.30 na programu je susret između Mega Vizure i Karšijake.

U nedjelju (termini 18 i 20.30 sati), igraju se mečevi za plasman.

Bonus video: