Jovović: Igrali smo srcem (video)

"Hvala publici, nosila nas je večeras, ali je pozivam da dođe i sjutra jer je ta utakmica možda i najvažnija u cijeloj sezoni", kazao je Vitkovac.
51 pregleda 0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2015. 20:15h

Budućnost Voli je tek u trećem meču ove sezone našla lijek za igru Cedevite.

Junak meča bio hje Boris Savović, koji je pogodio četiri bacanja u smaoj završnici, a ključna dvije sekunde prije kraja.

Nakon meča Igor Jovović, trener „plavih” bio je zadovoljan.

"Samo je dobijena prva runda. Ono što se sigurno treba pohvaliti je da je publika bila fantastična i nadam se da će sutra veče doći u još većem broju, jer je još bilo malo prostora i da će biti gromoglasna kao što je bila u drugom poluvremenu. Na samom terenu je stvarno fenomenalan osjećaj kad oni počnu na pravi način da podržavaju ekipu i izvrše pritisak na protivnika. Što se tiče samog meča, bio je iscrpljujući protiv ekipe koja je veoma iskusna i izuzetno kvalitetna. Vidjeli ste i sami da smo rezultat jurili gotovo cijelu utakmicu. Imali smo veliki problem u kontroli njihovog skoka, naročito u prvom poluvremenu. To im njihove fizičke karakteristike dozvoljavaju, jer su mnogo veći na određenim pozicijama. Međutim, vjerovali smo, igrali smo srcem, nismo gubili glavu i na kraju smo dobili jako težak meč, koji moramo što prije zaboraviti”, istakao je Jovović.

Ovaj trijumf je, očigledno, bio injekcija samopouzdanja i za njega. Vjeruje u novu pobjedu u srijedu veče.

"Mi smo se pripremali na taj način da sutra budemo na optimumu i ja se nadam da ćemo biti. Ono što je značajno je da imamo samo 24 sata za adekvatan oporavak, no mi smo gladni uspjeha, a kad si gladan onda zapneš iz petnih žila”.

Krilni centar Podgoričana Čedomir Vitkovac bio je kratak.

"Sve što bih rekao je da je dobijena prva runda dobivena. Sutra nas čeka možda i najvažniji meč ove sezone. Hvala publici, nosila nas je večeras, ali pozvao bih sve da nas sutra nosi još više jer je možda i najvažniji meč sezone”.

Trener Cedevite Jasmin Repeša već razmišlja o sljedećoj utakmici:

„Čestitam Budućnosti na pobjedi. Mogla smo i mi da dobijemo, ali neki sitni detalji su odlučili i domaćin ima prednost. Ono što je najbitnije poslije jednog ovakvog poraza je oporaviti se mentalno, a i fizički jer se igra već sutra, i pokušati da odigramo bolje nego danas”.

Luka Babić, krilni igrač Zagrepčana, kao ključno za meč izdvojio je greške svog tima u odbrani.

"Prije svega, čestitke Budućnosti na pobjedi. Mislim da smo ovu utakmicu sami izgubili jer smo primili dosta glupih koševa u kontri, pogotovo zadnji koš Rejnoldsa na poluvremenu, i mislim da takvi koševi u ovakvim utakmicama dosta znače. Oni su prelomili ovu utakmicu i te greške moramo popraviti ako sutra mislimo da pobijedimo. Moramo se dobro pripremiti, dobro pogledati ovu utakmicu, analizirati je i ući sutra spremni”.

Bonus video: