Jovović: Imamo prednost, zaslužujemo Evroligu

"Plavima" je bolja igra u drugom meču u Zagrebu podigla samopouzdanje, ali je i Cedevita pokazala kvalitet da se nada brejku u "Morači" i prolasku u finale ABA lige, samim tim i plasmanu u Evroligu
6 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 19.04.2015. 20:35h

Triler završnica u Zagrebu ostavila je traga na akterima četvrtog duela Cedevite i Budućnosti Volija. "Plavima" je bolja igra u drugom meču u Zagrebu podigla samopouzdanje, ali je i Cedevita pokazala kvalitet da se nada brejku u "Morači" i prolasku u finale ABA lige, samim tim i plasmanu u Evroligu.

Igor Jovović: "Na kraju je bio meč na jednu loptu. Igrali smo uglavnom kako smo planirali, njih je u pojedinim trenucima pogledala sreća. Najvažnije je da smo sebi dokazali da možemo da igramo sa njima potpuno ravnopravno u svakom trenutku. Iako smo izgubili dva meča, sto posto sam siguran da imamo psihološku prednost. Igramo pred našim navijačima, biće spektakularan ambijent. Naši navijači žele da gledaju Evroligu, mi želimo da kompletiramo iznenađenje. Biće izuzetno teško, moramo da budemo realni, da je Cedevita igrala u evropskoj eliti, da ima znatno veći budžet nego mi i da će uraditi sve da nas savlada.

Suad Šehović: "Igrali smo mnogo bolje nego u trećem meču. Nismo se predavali, detalji su odlučili. Oni su dobro igrali odbranu, zatvorili Savovića i mene, ali veoma je važno da u petom meču imamo više raspoloženih igrača.

Nemanja Gordić:" Velika pobjeda, teško ostvarena. Oni su od starta krenuli čvrsto, u pojedinim momentima i grubo, ali smo se adaptirali. Bilo je tenzija, nervoze, faulova na ivici namjernih. U takvim situacijama pokazali smo karakter. Moramo takvi da budemo i u Podgorici. Moramo biti spremni za fajtersku utakmicu. Vjerujem da hoćemo...

Bonus video: