Jovović: Imperativ pobjede u Solnoku

"Uz sva dešavanja koja su nas pratila u posljednje dvije utakmice i problem koje imamo, mislim da maksimalno zbijemo redove, više nego ikada i pokažemo da smo pravo ekipa", ističe Čedomir Vitkovac
1 komentar(a)
Budućnost Voli-Zadar, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli-Zadar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2013. 13:25h

Pod utiskom dva vezana poraza na svom terenu (Olimpija, PAOK) i uz kadrovske probleme, košarkaši Budućnost Volija putuju sjutra za Mađarske, gdje će u nedjelju odmjeriti snage sa Solnokom.

Domaći sastav ima tri pobjede u dosadašnjem dijelu sezone, a sve tri je ostvario u dvorani "Tizaliget“.

To jasno govori da je pred Podgoričanima težak zadatak na putu ka šestoj pobjedi u ABA ligi.

Stručni štab ima glavobolju pred gostovanje u Solnoku, pošto Suad Šehović i Aleksandar Ćapin nisu trenirali prethodnih dana. Ipak, postoji nada da će biti spremni za meč.

“Igramo protiv Solnoka koji je sa određenim ambicijama ušao u ovu sezonu. Doveo je dobre strance,a neposredno pred našu utakmicu doveo je Amerikanca iz NBA lige Džastina Holideja. Imaju tendenciju da seriju loših rezultata, koja je iza njih, prekinu. Teren u Mađarskoj je vreo, dolazi dosta publike iako je mala sala koja daje dosta energije domaćinu. Nije lako igrati tamo, mi smo u situaciji da igramo sa određenom vrstom imperativa i gdje trebamo da sa maksimalnom koncentracijom da nastupimo 40 minuta. U tim okolnostima utakmica će nam ponuditi šansu da dođemo u situaciju da trijumfujemo”, ističe trener Igor Jovović.

Solnok u svojim redovima ima nekoliko sjajnih pojedinaca, a opasnost broj jedan je organizator igre Vilijem Voren, trenutno MVP igrač šampionata.

“Nadam se da ćemo to uspjeti da ostvarimo pobjedu. Poseban akcenat naše defanzive treba da bude na plejmejkeru Vorenu, koji je možda i najbolji igrač do sada u ligi. Sjajno vodi tim, čiji okosnicu čine mađarski reprezentativci koji su svi vraćeni u ekipi Solnoka. Očekuje nas ni malo lako zadatak”, napominje Jovović.

Krilni centar Čedomir Vitkovac se nada da će ekipa protov Solnoka pokazati karakter i da će se vratiti na pobjednički put.

“Idemo na jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi. Uz sva ta dešavanja koja su nas pratila u posljednje dvije utakmice i problem koje imamo, mislim da maksimalno zbijemo redove, više nego ikada i pokažemo karaketer, da smo pravo ekipa. Nadam se da ćemo to i pokazati”, zaključuje Vitkovac.

Bonus video: