Jovović: Ispoštovali smo dogovor

"Kada smo dolazili u Skoplje, znali smo da nas čeka težak meč i dobro smo se pripremili", objasnio Darko Planinić
2 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 04.01.2015. 23:07h

I drugi put ove sezone, košarkaši Budućnost Volija su savladali MZT Skoplje, ovog puta pred njegovim navijačim.

Nakon meča, bilo je razumljivo zadovoljstvo u taboru Podgoričana.

"Ovo je veoma važna pobjeda za nas. Očekivali smo težak meč, s obzirom na to da imamo kadrovske probleme, Kuk i Dašić nisu igrali, ali svi koji su nastupali su imali energiju i puno koncentracije. Sproveli smo sve što je dogovoreno u svlačionici i zasluženo smo pobijedili. Rezultat smo izgradili na dobroj igri u odbrani, napravili smo veliku razliku u prvom poluvremenu, a ja samo mogu da čestitam mojim igračima", rekao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Centar Darko Planinić odigrao je najbolju utakmicu ove sezone. Bio je nerješiva enigma za domaći sastav.

"Kada smo dolazili u Skoplje, znali smo da nas čeka težak meč i dobro smo se pripremili. Mislim da smo igrali dobro u odbrani i u napadu, vodili smo tokom čitavog meča, kontrolisali dešavanja na terenu i zasluženo smo ostvarili još jednu važnu pobjedu na putu ka plasmanu u plej-of".

Sead Šehović je, uz Uroša Lučića, bio najbolji kod MZT Skoplja, ali je to bilo premalo da njegov tim izbjegne poraz.

"Mnogo težak meč za nas, igrali smo protiv jednog od najboljih timova u ABA ligi. Budućnost je iskoristila naš slab početak, znala je da kazni svaku našu grešku koju smo pravili i da stekne veliku prednost. Pokušali smo nakon toga da se vratimo, ali nam protivnik to nije dozvolio. Sada moramo da se fokusiramo na sljedeće mečeve, a u ovom smo bili daleko od svog nivoa", rekao je reprezentativac Crne Gore.

Bobi Mitev, trener makedonskog šampiona, bio je vidno razočaran.

"Ovo je već peti meč gdje nam se ponavljaju isti problemi, igra nam ne funkcioniše u prvom poluvremenu. Ne igramo dobro u prvom dijelu, a onda pokušavamo da se vratimo i ljutimo se na sudije. Ne znam koji je razlog za to, a možda moji metodi rada ne funkcionišu. Ako igrači misle da metode nisu dobre, spreman sam da odem zbog MZT-a. Spreman sam da ostanem i radim, ali moram da sjednem sa igračima i objasnim im neke stvari. Ovako više ne ide, spreman sam da odem za dobrobit kluba, samo da MZT počne da igra i pobjeđuje, budući da je ovo što prikazujemo sramno", objasnio je Mitev.

Bonus video: