Jovović: Izuzetna pobjeda

88 pregleda 4 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2015. 21:38h

Budućnost Voli je pobijedila Uniks i napravila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu Evrokupa.

Zbog toga je bilo i veliko zadovoljstvo u taboru Podgoričana.

"Izuzetno velika pobjeda za nas, kojoj smo se potajno i nadali. Na startu smo bili impresionirani kvalitetom rivala, pa smo im dozvolili da naprave razliku i da meč, možda, okrenu u potpuno drugačijem smjeru. Dobro smo, međutim, reagovali posebno u odbrani. Nismo im dali da postižu lagane poene, a u napadu smo mirno gradili akcije. Iskontrolisali smo odličnu ekipu i moram da čestitam igračima i nadam se da će nastaviti ovako”, rekao je Igor Jovović, trener „plavih”.

Kapiten Suad Šehović je sa 16 poena predvodio svoj tim do druge evropske pobjede.

"Ovo je velika pobjeda za nas i ogroman korak ka plasmanu u drugi krug. Nije bilo lako dobiti ekipe Banvita i Uniksa, koje su bolje od nas. Bili smo mirne glave, uspjeli smo da zaustavimo njihove ključne igrače sem Lengforda, što je na kraju i odlučilo da trijumfujemo”.

Jevgeni Pašutin se nakon meča dugo zadržao u svlačionici, a na pred konferenciju je došao izuzetno ljut.

"Teška utakmica za nas. Znali smo da Budućnost bolje igra kući nego na strani, sa više fizičke igre. Očekivali smo to, počeli smo dobro, a onda smo odustali od tog sistema igre. Prestali smo da se branimo na pravi način, nismo imali priliku d auhvatimo naš rritam, ušli smo u igru koju je želio domaćin. U drugom dijelu smo nastaojali da pratimo Budućnost, da igra našu igru. Na ovakav način nemožemo nikoga da dobijemo. Igrači su bili u nekom drugom svijetu, Budućnost je bila bolja i zasluženo je dobila”, objasnio je Pašutin.

Bonus video: