Jovović: Katastrofalno smo gradili reket u prvom poluvremenu

50 pregleda 6 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2015. 23:12h

Ono što su očekivali, košarkaši Budućnost Volija su i ostvarili. Savladlai su MZT Skoplje i ostali u vrhu tabele.

„Nije bila blistava košarka, ali bodovi iz ovakvog meča identični su ostalim utakmicama. Težak ritam u kome smo, odražava se na našu ekipu, kojoj je počelo da nedostaje svježine i protok lopte nije bio dobar. Katastrofalno smo gradili reket u prvom poluvremenu, dozvolili smo im 14 ofanzivnih skokova, što ih je održavalo u životu. U drugom dijelu smo to iskontrolisali, ušli smo u njihov sporiji ritam utakmice, ali smo i to iskontrolisali i dobili”, rekao je trener Podgoričana Igor Jovović.

Aleksu Mariću su nedostajala dva skoka za dabl-dabl učinak.

„Teška i borbena utakmica. U prvom poluvremenu nismo gradili koš kako je trebalo, imali su 15 skokova više od nas. U nastavku smo pokazali više karaktera, zatvorili smo reket i uzeli dva boda”, bio je kratak Australijanac.

Aleš Pipan, trener MZT Skoplja, bio je razočaran izdanjem svojih izabranika.

„Čestitke domaćinu na pobjedi. Ni jedni ni drugi nisu bili pravi, nije se umiralo u ljepoti košarke. Mi smo loše ušli u susret, mada smo se vratili u igru ofanzivnim skokovima. Imali smo aktivan rezultat na poluvremenu, ali nam je potom u ključnim trenucima pala koncetracija i previše smo promašili zicera i otvorenih šuteva. Ako hoćete da dobijete Budućnost, to ne smijete da radite”, objasnio je Pipan.

Plej gostiju Marko Ljubičić je bio kratak.

„Teška utakmica sa obe strane. Odigrali smo jako loše i šuterski i odbrambeno. Mislim da ovo nije naša realna slika i potrudićemo se da u nastavku prvenstva budemo bolji”.

Bonus video: