Jovović: Kontrolisali smo meč čitavo vrijeme

"Poslije, tako da kažem, nesrećnog poraza u Novom Mestu, reagovali smo na pravi način", rekao je trener Budućnosti
4 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2013. 21:30h

Budućnost Voli je protiv Zadra prikazala odličnu igru i stigla do prve pobjede u sezoni. Zbog toga je bilo i razumljivo zadovoljstvo Igora Jovovića, trenera „plavih”.

"Čestitam igračima na pobjedi. Poslije, tako da kažem, nesrećnog poraza u Novom Mestu, reagovali smo na pravi način. Agresivnom igrom smo onemogućili rivala da iz pozicionog napada daje lake poene. Uspjeli smo, sa druge strane, da ih iskontriramo i do odlaska na odmor steknemo veliku prednost. Kontrolisali smo meč čitavo vrijeme, ali na nekim detaljima još moramo da radimo, prije svega na uigranosti, jer su nam se reprezentativci kasnije priključili. U svakom slučaju, u Skoplje idemo sa željom da odigramo najbolje što možemo”

Mladi plej Nikola Ivanović nije bio košgeterski raspoložen. Dao je samo dva poena, ali je imao četiri asistencije.

"Iako je Zadar došao nakon pobjede u prvom kolu, mi smo bili favoriti. Početak je bio dobar, uspjeli smo da ostvarimo zadovoljavajuću prednost koju smo sačuvali do kraja meča. Imali smo vođstvo koje se kretalo i do 30 poena, pa smo u završnici odigrali malo opuštenije, što je Zadar iskoristio i smanjio minus. Sada puni samopouzdanja odlazimo u Skoplje”.

Hrvoje Vlašić, trener Zadra, čestitao je domaćinu na pobjedi i istakao da su Podgoričani veći nivo od njegovih izabranika.

"Mi smo izgledali kao da smo se skupili prije 15 dana i iskreno, pribojavao sam se ovakvog ishoda. U subotu smo odigrali korektan meč, ali je on bio daleko od agresivnosti koju Budućnost ima. Loše smo odigrali, posebno u finišu prvog poluvremena. Ne mogu da shvatim da primamo 10 poena, a da ne pravimo faul iako nismo izašli iz bonusa. Zbog toga sam izuzetno ljut. Da ne spominje da smo loše igrali u odbrani, da smo loše branili “pik en rol”, a to ekipa kvaliteta Budućnosti kažnjava. Po onome što sam vidio, domaćin ima tim za vrh tabele u ABA ligi, kao i za dobar rezultat u Evrokupu i iskreno im to želim”.

Josip Sobin je vodio veliku borbu pod koševima sa centrima domaćina, ali to nije previše pomoglo njegovom timu da izbjegne ubjedljiv poraz.

"Budućnost je pokazala da je na većem nivou od nas. Loše smo branili njihovu “pik en rol” igru, znali smo da je Ćapin jak na lopti i tu leži ključ poraza. Domaćin je brzo uspio da ostvari veliku razliku i to je bio kraj”.

Bonus video: