Jovović: Loše prvo poluvrijeme

"U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji, čak smo imali i priliku da pobijedimo, ali to nismo iskoristili", naglasio Bojan Subotić
76 pregleda 0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Ažurirano: 15.10.2014. 20:05h

Sjajnih deset minuta u napadu i odbrani nije bilo dovoljno da Budućnost Voli savlada Ventspils u gostima.

"Čestitam Ventspilsu na pobjedi. Znali smo da će utakmica biti teška, jer smo je odigrali praktično sa puta, jer smo proveli mnogo sati da bi stigli ovdje. Odigrali smo loše prvo poluvrijeme, nismo uspjeli da se adaptiramo. Našim greške dali smo protivniku prilika da postigne mnogo poena. Izašli smo sa mnogo više karaktera u drugom poluvremenu, čak smo uspjeli da smanji zaostatak na šest poena, ali nismo uspjeli da pobijedimo. U ovom meču je pobijedio jači tim, a to je bio naš rival”, istakao je trener Podgoričana Igor Jovović.

Istog mišljenja kao i šef stručnog štaba bio je centar Bojan Subotić.

"U prvoj četvrtini smo igrali loše, posebno u odbrani i to je razlog što smo od Ventspilsa primili veoma brzo 50 poena. U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji, čak smo imali i priliku da pobijedimo, ali to nismo iskoristili. Sada moramo da idemo dalje i da razmišljamo o narednoj utakmici”.

Roberts Štelmahers, strateg Ventspilsa, bio je srećan zbog trijumfa.

"Srećan sam kako smo igrali tri divne četvrtine, gdje smo dominirali. Posljednji kvartal je bio drugačiji, ali nije loše ako se osvrnemo na to iz perspektive navijača Ventspils. Pobjeda je pobjeda i srećan sam zbog toga. Znali smo da igramo protiv jakog tima i mi smo naporno radili da bi došli do trijumfa”.

Iskusni Amerikanac Mire Četmen, koji se vratio u Ventspils nakon 10 godina, pokazao je koliko znači za ovaj tim.

"Borili smo se kao ekipa sa 100 odsto napora. Prve tri četvrtine su bile dobri, ali u posljednjoj smo se previše opustili. Dobro je što smo se vratili i dobili utakmicu. Dobar je osjećaj što sam se vratio u Ventspils sa pobjedom, bio sam spreman da uradim sve što je potrebno za pobjedu. Dobar je osjećaj da počnete Evrokupu na domaćem terenu gdje počeo karijeru prije mnogo godina”, zaključio je Četmen.

Bonus video: