Jovović: Mentalnom snagom smo došli do pobjede

"Prvo poluvrijeme smo odigrali u grču, a u drugom poluvremenu smo bili agresivniji u odbrani, borili se kao jedan i na kraju slavili u neizvjesnoj završnici", objasnio Aleksa Popović
4 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 07.12.2013. 23:27h

Budućnost Voli je u meču u kome je prikazala dva različita lica ostvarila pobjedu protiv Cedevite i ostala u trci za fajnal-for.

Zbog toga je bilo i razumljivo zadovoljstvo u taboru crnogorskog šampiona.

“Bio je ovo težak, iscrpljujući meč. Prevashodno zalaganjem u odbrani i mentalnom snagom, čak i kada nas nije služio šut, dobili smo ovaj meč. Uspjeli smo u egal završnici da dođemo do pobjede. Napravili smo sebi medvjeđu uslugu time što smo u finišu promašili nekoliko bacanja, jer smo ranije mogli da riješimo utakmicu. Pobjeda je važna i zbog toga što je Cedevita bila favorit pred ovaj meč, kako zbog kvaliteta, tako i zbog rezultata do sada”, rekao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Aleksa Popović je sa 21 poenom bio najefikasniji akter meča.

“Ostvarili smo važnu pobjedu protiv kvalitetne ekipe Cedevite. Prvo poluvrijeme smo odigrali u grču, a u drugom poluvremenu smo bili agresivniji u odbrani, borili se kao jedan i na kraju slavili u neizvjesnoj završnici”.

Jasmin Repeša, trener Cedevite, čestitao je domaćinu na pobjedi.

“Nismo iskoristili zonu u prvom poluvremenu da napravimo veću razliku. Dozvoljavali smo rivalu ofanzivni skok, pa su poentirali iz drugog ili trećeg napada. To je bio naš loš segment igre. Cijenim sva tri arbitra koja su dijelila pravdu na ovom meču, ali Cedevita ima najlošiji tretman u ABA ligi. Ne želim ovim da umanjim pobjedu Budućnosti, naprotiv, ali ne znam zbog čega je to tako. Ponašaju se prema nama kao da smo strano tijelo u ligi”, objasnio je Repeša.

Bonus video: