Jovović: Mi jedini igramo svaka dva dana

52 pregleda 11 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2015. 18:27h

Rutinski, slobodno se može reći i sa pola snage, Budućnost Voli je savladala Zadara i upisala treći trijumf ove sezone.

Zbog toga je bilo razumljivo i zadovoljstvo Igora Jovovića, trenera crnogorskog šampiona.

"Ne bih se previše osvrtao na samu utakmicu sa Zadrom. Mislim da smo bili mnogo bolji tim, kontrolisali smo dešavanja na terenu i zasluženo pobijedili. Ono što mi smeta da svaki naš rival ima dan više za odmor i pripremu meča. Tako je imao Zadar, a Tajfun je igrao sa Crvenom zvezdom u četvrtak veče i ispada da smo mi jedina ekipa koja igra na svaka dva dana. Pozitivno je što je rotacija bila jako velika sa podijeljenom minutažom kako bi održali svježinu jer je sljedeći susret, sa Tajfunom mnogo značajan za nas”, objasnio je Jovović.

Talentovani Aleksa Ilić, je igrao skoro 16 minuta i šansu je iskoristio na pravi način.

"Odigrali smo veoma dobru utakmicu, posebno u odbrani. Uradili smo sve kako smo se dogovorili. Iz odbrane je došao i napad. Proširili smo rotaciju kako bi se glavni igrači odmorili za naredne mečeve. Nismo imali padove u drugom poluvremenu što je veoma značajno za nas”.

Ante Nazor, trener Zadra, bio je izuzetno nezadovoljan igrom svog tima.

"Čestitao bih ekipi Bućnosti i kolegi Jovoviću na ovoj partiji. Mi nismo bili pravi, nismo našli odgovor za njihovu agresivnu odbranu, protok lopte nam je bio loš, gdje nismo dolazili u čiste situacije. Bilo je dosta i neselektivnih šuteva što zbog naših grešaka što zbog njihove odbrane. Lično mi najviše smeta što ni na jednoj poziciji nije bilo odgovarajuće borbe naših igrača, ili je bilo tek povremeno. To moramo da riješimo što prije do sljedećeg meča.

Boris Barać, krilni centar gostiju, bio je kratak.

"Čestitam igračima Budućnosti, bili su bolji u svakom dijelu košarkaške igre. Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se narednom meču protiv Mega Leksa”.

Bonus video: