Jovović: Nismo se predali u ključnim momentima

53 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost Voli Partizan, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli Partizan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2015. 23:22h

Budućnost Voli je drugi put ove sezone savladala Partizan i osvojila drugo mjesto pred plej-of.

Sa druge strane, Igor Jovović je ostvario jednu od najvećih pobjeda u dosadašnjoj tenerskoj karijeri.

Nadmudrio je Duška Vujoševića i bio je sa razlogom zadovoljan nakon meča.

"Drago jer smo uspjeli da u Podgorici napravimo pravi košarkaški ambijent koji ovaj grad pamti prije 15-ak godina kada su igrala velika košarkaška imena. Zbog toga nam je puno srce. Meč sam po sebi veoma zahtjevan, fizički jako iscrpljujući meč za oba tima. Partizan je u velikom dijelu meča imao dosta raspoložene individualce koji su ubacivali teške šuteve, što su oni i kadri da ubace. Nas većinu meča nije služio šut. Pozitivno je da smo izuzetno agresivnu ekipu na ofanzivnom skoku uspjeli da nadmašimo sa više skokova, imali smo dosta promašenih slobodnih bacanja, i na kraju, ključni momenat kada se nismo predali na minus sedam, tri minuta prije kraja. Zadržali smo tada mirnoću, pa nas je i sreća pogledala sa šutom Rejnoldsa. Ta je trojka prelomila meč. Čestitam igračima na drugom mjestu i rezultatu koji je naš najbolji u ABA ligi do sada”, rekao je Jovović.

Trener Partizana je sportski čestitao domaćinu i mlađem kolegi na trijumfu.

"Uvijek su bili ozbiljan klub, otišli su sada korak dalje. Napravili su ozbiljan tim i želim da čestimam mladom kolegi na odličnim rezultatima. Dali smo maksimum što se tiče borbenosti, nedovoljno smo uigrani zbog kasnije dolaska plej i otuda oscilacije u igri. Dozvolili smo rivalu da napravi, čini mi se, serije 8:0 i 13:0. Ne želim da potcijenim nikoga, ali u odlučujućim trenucima sudija Dožai nije imao jednak kriterijum kod dosuđivanja faulova. Želim domaćinu da se plasira u finale i volio bih da se opet sretnemo u finalu”.

Junak trijumfa Džej Ar Rejnolds je na konferenciju za štampu stigao još pod utiskom velikog trijumfa.

"Zbog ovoga se igra košarka, ovo su utakmice za koje se živi. Pobijedili smo, jer smo veliki tim. Vjerovali smo do kraja, bili smo mirni kada je trebalo, a "napaljeni" cijelo vrijeme. Nosila nas je i publika. Velika je stvar ostvariti pobjedu u ovako važnoj utakmici i protiv ovako jakog tima. Ulazimo u plej-of, to je kruna sezone i sjajno je što nas čekaju nove velike utakmice”.

Dragan Milosavljević, kapiten Beograđana, bio je kratak.

"Čestitam domaćinu na pobjedi. Znali smo da će biti teška utakmica, dali smo sve do sebe. Nismo imali sreće, promašili smo neke zicere, nismo igrali najbolje u napadu u pojedinim trenucima. Budućnost je ubacila neke teške šuteve, pogotovo Rejnolds trojku i zasluženo je slavila. Mislim da dižemo formu i spremamo se za ono najvažnije”.

Bonus video: