Jovović: Postigli smo dosta lakih poena

“Zasluženo smo trijumfovali. Od starta smo nametnuli ritam koji nama odgovara, agresivno na rivala i dobru u napadu", istakao Igor Jovović
2 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 25.01.2014. 23:48h

Budućnost Voli je lako izašla na kraj prptiv Širokog i ostala u trci za plasman na finalni turnir ABA lige.

Nakon meča, Igor Jovović je bio zadovoljan pobjedom, ali i igrom svog tima.

“Zasluženo smo trijumfovali. Od starta smo nametnuli ritam koji nama odgovara, agresivno na rivala i dobru u napadu. Postigli smo dosta lakih poena, što nam je omogućilo da se odlijepimo. Ono što raduje je da smo imali malo praznih minuta, a napravili smo veću rotaciju nego što smo planirali”, naglasio je trener Budućnost Volija.

U sastavu je bio i Aleksandar Ćapin, ali silom prilika.

"Bio je u timu da bi imali 12 igrača u sastavu, jer ne možemo da računamo na kapitena Marka Popovića", objasnio je Jovović.

Čedomir Vitkovac je odigrao dobar meč i dao je veliki doprinos novom trijumfu svog tima.

“Bitna pobjeda za nas. Poslije poraza u Zagrebu, nismo imali pravo na kiks protiv nezgodne ekipe Širokog. Odigrali smo dosta dobro, kontrolisali smo rezultat tokom čitavog meča i zasluženo smo slavili”, objasnio je Vitkovac.

Jakša Vulić, strateg Širokog, je čestitao domaćinu na zasluženoj pobjedi uz puno sreće u trci za plasman na četvrto mjesto.

“Protiv ekipa kao što je Budućnost, koje su fizički dominantne, imamo problema. Nadskakali su nas, a na to smo upozoravali u pripremi meča. Međutim, sa skokom imamo problema već nekoliko mečeva. Malo opravdanje za moje igrače može biti što neki izlaze iz povreda kao što je Ivana Opačak, dok je Robert Rikić bio bolestan. Na sve to se nadovezala i povreda Janga, našeg najboljeg šutera, i sada ostaje da vidimo koliko će pauzirati, što nam oteževa borbu za opstanak u ABA ligi”, riječi su Vulića.

Bonus video: