Jovović: Rusi su favoriti

Zbog incidenata na meču sa PAOK-om, bacanje pirotehničkih sredstava na teren, "plavi" neće imati podršku navijača, kao i na naredna dva okršaja
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 13:38h

Pobjedom Himika nad Fehervarom (81:52), košarkaši Budućnost Volija izgubili su i teoretske šanse da se nađu u drugoj fazi Evrokupa.

Preostala tri meča odigraće samo za prestiž i da poprave utisak, koliko se to bude moglo.

Prvi je već sjutra veče protiv lidera i najbolje ekipe u grupi Nižnji Novgoroda.

Rusi su, gledajući na papiru, favoriti, ali će Podgoričani pokušati da ostvare trijumf.

"Igramo protiv najdominantnije ekipe u grupi. Od početka takmičenja je sa jasnim ciljem, mečevima koje je odigrala pokazala da je najkvalitetnija u grupi. Gotovo u svakom meču su dominantno došli do pobjede. Dobili su nas ubjedljivo u prvom meču i sigurno da to u nama treba da probudi određenu vrstu ekstra motivacije, da sa jednom velikom željom izađemo i pokušamo da odigramo što bolje. Prepuštamo im ulogu favorita, što zbog njihovog individualnog kvaliteta, što zbog rezultata koji trenutno imaju, ali se nećemo predati već ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo", kaže Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Zbog bacanja pirotehničkih sredstava na parket tokom meča sa PAOK-om, “plavi” su kažnjeni od strane čelnika Evrokupa sa tri meča igranja pred praznim tribinama. To je otežavajuća okolnost pred ovaj duel.

"Igrači su profesionalci, oni sami po sebi treba da imaju veliku motivaciju i da na svakom treningu i meču budu na zavidnom nivou. Kada vam u goste dolazi tim takvog kvaliteta i takvim rosterom, prirodno je i sportski da svaki igrač treba da ima esktra motivaciju i želju da se nadigravamo protiv njih", jasan je Jovović.

Aleksandar Ćapin (10 poena) je uz Vladimira Mihailovića (17), bio najefikasniji u porazu Budućnost Volija (83:62) u prvom odmjeravanju snaga sa istim rivalom.

"Nižnji je najjači tim u grupi, opravdali su to svojim kvalitetom. Na svim pozicijama obiluju kvalitetnim igračima, pogotovo dominiraju pod košem, ali se ne predajemo. Pokušaćemo da izvučemo pouke iz grešaka koje smo pravili u prvoj utakmici, da se što bolje pripremimo i odgovorimo na pravi način", objašnjava Ćapin.

Igranje pred praznim tribinama je, kako kaže iskusni plej, nešto što nijedan sportista ne želi.

"Ružno je i za nas igrače igrati bez publike, niko ne voli da igra pred praznim tribinama. Jedna nezavidna situacija za sve nas, nijesmo srećni zbog toga. Pokušaćemo da izvučemo maksimum iz te situacije", zaključio je Ćapin.

Meč između Budućnost Volija i Nižnji Novgoroda sudiće Redžep Ankarali (Turska), Petros Papapetru (Grčka) i Redžis Bardera (Francuska).

Galerija

Bonus video: