Jovović: Sa ovakvim angažmanom ćemo obezbijediti opstanak

61 pregleda 7 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Igor Jovović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 24.01.2016. 21:15h

Sutjeska je izgubila od Mega Leksa i ispustila još jednu šansu da se približi opstanku, ali u Nikšiću ne klonu duhom.

Novi trener Igor Jovović, koji je danas stigao u grad pod Trebjesom i odmah debitovao, vjeruje da će njegovi novi izabranici ispuniti cilj.

„Težak meč za čitav tim, a posebno za mene, jer sam tek sinoć dogovorio saradnju sa upravom Sutjeske. Imali smo adekvatan pristup i čitav meč je bio na jedan posjed lopte. Slobodna bacanja i njihov skok u napadu bili su segmenti igre koji su presudili. Nadam se da ćemo u narednih pet mečeva sa ovakvim angažmanom obezbijediti opstanak”, rekao je Jovović, koji je prije dva mjeseca podnio ostavku u Budućnost Voliju.

Krilni centar Sutjeske Radosav Spasojević je istakao da je tim dao sve od sebe, ali da to nije bilo dovoljno.

„Slabo smo skakali, mislim da smo zbog toga i poraženi. Ipak sa ovakvim pristupom mislim da opstanak nije nemoguća misija”.

Mega je slavila pred 3.600 navijača Sutjeske, koji su oduševili trenera gostiju Dejana Milojevića.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam večeras bio ovdje i vodio ekipu u ovakvom ambijentu. Ovo je definitivno najkošarkaškiji grad u ovoj zemlji. Nadam se da će Sutjeska upisati dovoljan broj pobjeda da ostane u ABA takmičenju i da ćemo i sljedeće godine biti gosti u Nikšiću. Što se tiče nas, ovo su pobjede u kojima moj mladi tim stasava, jer pobijediti protivnika kome je ovo ključna utakmica nije mala stvar. Presudila je dobra odbrana i skok u napadu”, naglasio je nekadašnji krilni centar Budućnosti.

A još jednom bivšem igraču Budućnosti, Nikoli Ivanoviću, nisu smetale uvrede sa tribina.

„Uvijek je lijepo igrati u Nikšiću. Sutjeska je bila čvršća nego u prethodnim mečevima, što je vjerovatno zasluga novog trenera. Iako smo imali loš šut za tri poena, dobrom odbranom smo uspjeli da izborimo još jednu pobjedu”, napomenuo je 21-godišnji Podgoričanin.

Bonus video: