Jovović: U najtežoj smo grupi, ali ćemo se boriti do kraja

"Loše smo reagovali u trećoj četvrtini, u posljednjoj smo probali da se vratimo, ali nismo uspjeli", objasnio je Aleksa Popović
7 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2014. 20:17h

Novi porazom, košarkaši Budućnost Volija otežali su sebi put ka drugoj fazi.

U preostalom dijelu takmičenja biće tepško da izbore plasman među četiri najbolja tima.

"Teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika. U drugoj četvrtini, kada smo kontrolisali rezultat, dali smo im dvije lopte u ruke, oni su dali svije trojke i odlijepili se. Uspjeli smo do poluvremena da se vratimo i čak imamo minimalnu prednost, iako je Karšijaka imala 50 odsto šuta za tri poena. Rival je u trećoj četvrtini imao raspoložene pojedince koji su praktično uspjeli da „izmisle” koš. Mi smo promašili neke otvorene šuteve za njihovu zonsku odbranu i protivnik je na iskustvo meč priveo kraju. Nismo isretirani na način na koji smo mi očekivali, dobili smo dvije tehničke greške, a i suđenje su neke situacije gdje smo željeli da se borimo na kvalitetan način na terenu. U najtežoj smo grupi u Evrokupu, ali ćemo se boriti do kraja”, riječi su trenera domaćina Igora Jovovića.

Aleksa Popović je istakao da je loše otvaranje drugog poluvremena presudilo pobjednika.

"Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo dobar rezultat u prvom poluvremenu. Loše smo reagovali u trećoj četvrtini, u posljednjoj smo probali da se vratimo, ali nismo uspjeli i Karšijaka je zasluženo slavila”.

Ufuk Saridža, strateg Karšijake, bio je zadovoljan nakon meča.

"Uvijek je teško zabilježiti pobjedu u Evrokupu na strani. Budućnost je kvalitetna, jaka ekipa, a mi smo u situacijama kada smo imali prednost, pravili greške i oni su se vraćali u igri. Na kraju, ipak, zaslužena pobjeda za nas”

Amerikanac Bobi Dikson je pokazao da je jedan od najboljih organizatora igre u Evropi.

"Znali smo šta nas čeka kada smo dolazili. Budućnost je nezgodan tim, a mi smo prije nedelju dana imali tešku utakmicu protiv PAOK-a, u kojoj smo poraženi. Ovo je važna pobjeda za nas, a presudila je čvrsta igra u odbrani i dobar napad. Diblerove trojke su nas digle i nosile do slavlja”, zaključio je Dikson.

Bonus video: