Jovović: Zadovoljni smo samo pobjedom

Trener "plavih" se zahvalio navijačima na podršci
72 pregleda 4 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2014. 22:19h

Igor Jovović, trener Budućnost Volija, nije bio zadovoljan igrom svog tima, ali je najvažnije da su upisana dva boda.

“Želim da čestitam Metalcu na dobroj igri i borbi svih 40 minuta. Samo smo zadovoljni pobjedom. Ambijent koji se kreirao posljednjih dana učinio je da ne igramo onako kako možemo. Neko je svjesno prebacio pritisak na nas pričom da smo sigurni među četiri najbolja tima. To je opteretilo tim i ne možemo da igramo u takvom ambijentu. Ovaj tim je promijenjen u odnosu na prošlu sezonu, Omar Kuk je odradio svega dva treninga i treba vremena da se uigramo. Imali smo loš procenat šuta, nekoliko promašenih zicera i otvorenih šuteva za tri poena. Ovo je samo djelić onoga kako možemo da igramo. Zahvalio bi se i publici koja nam je u teškim momwentima dala krila i njihov udio je veliki u ovoj pobjedi”, istakao je Jovović.

Krilni centar Čedomir Vitkovac bio je kratak

“Teško ostvarena pobjeda, ali nismo ni očekivalo drugaćije. Svjesni smo da nas čeka teška i naporna sezona i nadam se da ćemo iz meča u meč igrati sve bolje i bolje”.

Strateg Valjevaca Vladimir Đokić sportski je čestitao domaćinu na pobjedi.

“Dobro su se pripremili za utakmicu, znali su svaku našu akciju. Mi smo novajlija u ligi, članovi ABA lige smo tek od prije 15 dana. To je velika čast za Valjevo i sve u klubu. Otvorili smo loše utakmicu, strah je bio očigledan. Kada smo shvatili da možemo da igramo sa njima, oslobodili smo se pritiska. Imali smo nekoliko promašenih zicera i otvorenih šuteva i da smo to pogodili u trećoj četvrtini, možda bi utakmica otišla drugim tokom. U posljednjoj četvrtini, Budućnost je “stegla” odbranu i došla do pobjede”, objasnio je Đokić.

Bakić je u drugom poluvremenu bio potpuno zaustavljen, meč je okončao sa 10 koševa datih u finišu prvog dijela.

“Budućnost je zasluženo dobila. Bili su mnogo kvalitetniji prijue ovog meča, ali smo bili maksimalno motivisani da probamo da se nosimo sa njima. Međutim, zbog naše mladosti i neiskustva nismo iskoristili šanse koje smo imali”, naglasio je Bakić.

Bonus video: