Jovović: Zaslužena pobjeda

"Uvijek je velika stvar za nas dobiti utakmicu u Zadru", objasnio Čedomir Vitkovac
0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2014. 21:12h

Budućnost Voli je i četvrtu sezonu uzastopno osvojila bodove na gostovanju u Zadru.

Trener Podgoričana Igor Jovović nije krio zadovoljstvo novim trijumfompred dva vezanja meča u "Morači”.

"Velike čestitke igračima na pobjedi, jer je ovo za nas bio specifičan trenutak, nakon poraza u Evrokupu. Osim toga, nedostaje nam veoma značajan igrač za našu igru, motor na spoljnim pozicijama Džej Ar Rejnolds. Uz to, Aleksa Popović je imao blagu distorziju skočnog zgloba, pa je i on imao problema. Zato sam bio veoma zabrinut za napadačku kreaciju, ali požrtvovnošću u igri i čvrstom defanzivom smo kompenzovali sve nedostatke i na kraju zasluženo pobijedili protiv veoma talentovane ekipe. Zadar ima perspektivan i karakteran sastav, ali treba mu strpljenja. Siguran sam da će nas prema kraju lige nagraditi pobjedom protiv nekoga od naših konkurenata”, istakao je Jovović.

Krilni centar Čedomir Vitkovac je istakao da je slavlje u Dalmaciji velika stvar za ekipu.

"Uvijek je velika stvar za nas dobiti utakmicu u Zadru. Ova ima i veliki rezultatski značaj, poslije neugodnog poraza od PAOK-a u Evrokupu. Odigrali smo dobru, karakternu utakmicu i zasluženo pobijedili. Zadar je dobra, talentovana ekipa i uvjeren sam da će igrati sve bolje i bolje i da će dobiti nekoga iz gornjeg doma, pa će i ova naša pobjeda dobiti na vrijednosti”.

Ante Nazor, šef struke Zadra, je bio razočaran.

"Šta reći osim da nismo bili pravi što se tiče napada, posebno u trećoj četvrtini. U prvom poluvremenu smo parirali protivniku u svim segmentima, odbrambeno smo bili raspoloženi i kontrolisali smo skok. Međutim, napadački smo imali jednog i po raspoloženog igrača, a protiv ovakve ekipe se sa tolikim fondom igrača za realizaciju ne može igrati. Neugodna je serija poraza. Treba da sjednem sa ljudima u klubu i vidjeti kako naprijed. Sigurno nije lagana situacija, ali vruće glave nisam za ovakvu diskusiju”.

Josip Sobin je bio raspoložen za igru, ali nedovoljno da njegov tim izbjegne šesti poraz.

"Čestitam gostima na pobjedi. Znali smo da će biti jako teška utakmica, oni su drugi na tabeli i imaju jako široku klupu. Toliku da, ko god da uđe jednako je kvalitetan, ako ne i bolji od onoga koji je bio na parketu. Držali su visok nivo igre. Bez obzira na poraz, u neku ruku možemo biti zadovoljni igrom, s obzirom na posljednjih nekoliko utakmica”.

Bonus video: