Jovović: Zaslužena pobjeda PAOK-a, brine povreda Ćapina

"PAOK je iskusan tim, znali su da iskoriste sve naše slabosti”, objasnio Suad Šehović
2 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Igor Jovović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 19.11.2013. 23:07h

Budućnost Voli je poražena od PAOK-a na svom terenu i umanjila šanse za prolaz u drugi krug.

Međutim, više od poraza, stručni štab brine povreda Aleksandra Ćapina.

Sjutra nakon detaljnih pregleda biće utvrđeno da li je povreda ozbiljnije priprode I koliko će morati da odsustvuje sa terena.

“Zasluženo smo poraženi od PAOK-a. Ne možemo da igramo bez prvog pleja, a sada nam je najveći problem koliko će biti odsutan. Zbog toga smo morali da kombinujemo da pored Nikola Ivanovića na tom mjestu igraju Vladimir Mihailović i Aleksa Popović. Ostaje nam da na treningu nađemo alternativno rješenje. U pojedinim trenucima smo pokazali karakter, došli smo na minus četiri, ali nismo izdržali. Sada smo dalje od drugog kruga, ali nas u ovom trenutku više brine povreda Ćapina”, istakao je Igor Jovović, trener “plavih”.

Suad Šehović je dao 18 poena, ali je to bilo premalo da se izbjegne poraz.

“Hvala navijačima na podršci. PAOK je iskusan tim, znali su da iskoriste sve naše slabosti. Imali su u svakom trenutku na terenu pet igrača koji su mogli da šutnu, što im je davalo širinu, a mi to nismo uspjeli da branimo na pravi način. Ovaj poraz nas je udaljio od druge faze, ali ima još da se igra”, objasnio je Šehović.

Trener “ratnika” Anastasios Markopulos bio je zadovoljan nakon meča, jer je njegov tim, praktično, izvadio vizu za nastavak takmičenja.

“Čestitam mojim igračima na pobjedi. Nastojali smo da održimo ritam svih 40 minuta, kako bi mogli da dobijemo meč. Znali smo da igramo protiv dobre ekipe koja do sada nije poražena na svom terenu. Dobili smo prvi meč u samom finišu, a to nam je pomoglo da se pripremimo za ovaj. Moji igrači su bili veoma mudri, što je omogućilo da se radujemo. Hvala upravi Budućnosti na gostoprimstvu i želim im uspjeha u nastavku sezone u ABA ligi i Evrokupu”, rekao je Markopulos.

Bonus video: