Jusup: Šansu ćemo tražiti u svojoj igri

Zadar u nedjelju veče, od 20 sati, dočekuje Budućnost
976 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Jusup, Foto: Zvonko KUCELIN
Danijel Jusup, Foto: Zvonko KUCELIN

U nedjelju se u Zadru, od 20 sati, sastaju "fenjeraš" (Zadar) i lider ABA lige (Budućnost Voli).

Zadrani su jedine dvije pobjede u ligi ostvarili protiv ekipa iz vrha, šampiona Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, pa će isti podvig pokušati da ostvare i protiv Podgoričana,.

"Radi se o jednoj ekipi koja ima širinu, koja je na svim pozicijama dobro pokrivena. Imaju možda malo problema sa povredama ovu zadnju utakmicu. Međutim, njima je sigurno ova utakmica protiv Zadra važna, vjerovatno hoće zadržati tu dobru poziciju na tabeli. Mi se naravno, spremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Nemamo veliki broj igrača, pogotovo na nekim pozicijama na kojima možemo računati na ozbiljniju minutažu, tako da tu dolazi do jedne ogromne potrošnje i radimo sve da te igrače "rekuperamo" da zadrže jednu određenu svježinu za ovu utakmicu, s obzirom da je ona tamo utakmica protiv Krke za sedam dana, pa se tu može nešto više napraviti. Mi ćemo svoju šansu tražiti u svojoj igri. Pokušaćemo riješavati taj "pick&roll" i skok igrača. Uvijek kad to dobro riješimo smo u prilici da dobijemo", rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Krilni centar Zadrana Stefan Fundić ističe da ekipa dočekuje meč protiv Budućnosti u dobroj atmosferi nakon trijumfa protiv Crvene zvezde.

"Očekuje nas utakmica protiv Budućnosti u ABA ligi, poslije pobjede nad Zvezdom ulazimo u dobroj atmosferi. Pokušat ćemo, isto kao u utakmici protiv Zvezde da damo maksimum i dođemo do pobjede. Pokazali smo u Podgorici u prvom dijelu da se s njima i te kako može igrati. Atmosfera je u ekipi još bolja nego što je bila, pogotovo nakon pobjeda nad Zvezdom i Cibonom. Nadam se da ćemo nastaviti u tom pobjedničkom tonu i da će se ta atmosfera prenijeti na teren u vidu dobrih rezultata", rekao je Fundić.

Bonus video: