Kadija novi trener Feni Industrije

Kadija je pretprošle sezone imao posljednji angažman na klupi Lovćena, gdje je i počeo trenersku karijeru.
54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 20:44h

Poslije godinu i po dana pauze, Miodrag-Mijo Kadija vraća se na klupu – cetinjski stručnjak novi je trener makedonske Feni industrije iz Kavadaraca, trenutno trećeplasirane ekipe makedonskog prvenstva.

Kadija je pretprošle sezone imao posljednji angažman na klupi Lovćena, gdje je i počeo trenersku karijeru i sa tim klubom ostvario najveće klupske uspjehe, uključujući finale Balkanske lige, plasman u Kup “Radivoje Korać”, pobjede nad Partizanom i Crvenom zvezdom iste sezone i kući i na strani...

Bio je i trener Budućnosti, Atlasa, Igokee, Strumice i Sloge.

Kadija je bio i selektor kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je 2003. godine bila prvak Evrope, a sa juniorima SCG bio je peti na EP 2004. godine.

Bio je i selektor juniorske reprezentacije Crne Gore.

Zanimljivo da je Kadija, dok je trenirao Strumicu, u finalu plej-ofa prvenstva Makedonije izgubio upravo od Feni industrije, ali nakon velike borbe i majstorice. Očigledno da ga je ta epizoda i preporučila za novi angažman u Makedoniji.

Sa Kadijom je u Makedoniju otišao i Nikola Vučurović, do skora član Ulcinja, jedan od najboljih igrača u dosadašnjem toku Erste lige, bivši igrač Ibona, Lovćena, Mogrena, Vojvodine, Bosne, Egronoma, Crvene zvezde, Igokee, francuskog Klermonferana, njemačkog Kelna...

Bonus video: