Kako se dobijaju velike utakmice? Dubljević: Bez pritiska do cilja

“Kada smo izgubili od Španije na startu malo ko je vjerovao da možemo da prođemo i prvu fazu, a sada smo na utakmicu od Svjetskog prvenstva. Ne treba se, međutim, opterećivati vaćnošću meča, već izaći na teren i dati maksimum. Tako se najbolje može dobiti utakmica”, kazao je as Valensije
3371 pregleda 2 komentar(a)
Bojan Dubljević i Nemanja Đurišić, Foto: FIBA
Bojan Dubljević i Nemanja Đurišić, Foto: FIBA

Bojan Dubljević – lider košarkaške reprezentacije Crne Gore – u ponedjeljak će predvoditi nacionalni tim u najvažnijoj utakmici, direktnom duelu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Rival Letonija, prednost domaći teren i pobjeda od devet razlike u prvom duelu u Rigi.

“Znamo kakva je važnost meča i šta nas čeka. Oni dolaze u punom sastavu, ne mogu da budu jači. Znamo i njihove karakteristike – tranzicija i šut za tri. Moramo da budemo koncentrisani, čeka nas teška i interesantna utakmica”, kazao je Dubljević.

Kako se igraju utakmice ovakve važnosti...

“Tako što se ne stvara pritisak”, odgovara Dubljević.

“Kada smo izgubili od Španije na startu malo ko je vjerovao da možemo da prođemo i prvu fazu, a sada smo na utakmicu od Svjetskog prvenstva. Ne treba se, međutim, opterećivati vaćnošću meča, već izaći na teren i dati maksimum. Tako se najbolje može dobiti utakmica”, kazao je as Valensije.

Crna Gora je, na papiru, jača po koševima...

“Oni su na svakoj poziciji jaki i dominantni. Naša šansa nije samo da ih napadnemo na centrima, vceć na svakoj poziciji”, naglasio je Dubljević.

Podrška navijača – faktor “Morača” - može da presudi.

“Vjerujem da će navijači da napune dvoranu i da će atmosfera biti kao protiv Turske, pa da zajedno odemo u Kinu”, rekao je Dubljević.

Bonus video: