Kalinić: Zamjeram Đorđeviću što me prvo nije pozvao

„Kao i svakog mladog čovjeka koji želi da se takmiči, pomalo me je pogodilo izostavljanje sa spiska”, kazao je krilni košarkaš
5224 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Kalinić u dresu Fenerbahčea, Foto: Beta/AP
Nikola Kalinić u dresu Fenerbahčea, Foto: Beta/AP

As Fenerbahčea Nikola Kalinić rekao je da ga je pogodilo što ga je selektor Srbije Aleksandar Đorđević izostavio sa spiska za Svjetsko prvenstvo.

Đorđević je šokirao javnost kada je objavio da Kalinić, uz Nemanju Nedovića, neće ući na uži spisak reprezentativaca za put u Kinu.

Sjajni krilni košarkaš je prvobitno bio bez komentara, ali se sada oglasio prilikom jednog intervjua.

„Kao i svakog mladog čovjeka koji želi da se takmiči, pomalo me je pogodilo izostavljanje sa spiska. Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nema slobodno ljeto, dobio sam dva mjeseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim”, kazao je Kalinić u razgovoru za BBC na srpskom i kao jedinu zamjerku Đorđeviću naveo to što ga selektor nije pozvao prije objavljivanja spiska, nego tek poslije toga.

Ono što je nedavno prouzrokovalo brojne reakcije na Kalinićev račun bio je njegov stav o Kosovu, kao i komentari oko odnosa Beograda i Prištine.

„Ni u jednom trenutku nisam rekao da bi trebalo predati Kosovo, već naći rješenje i okrenuti se budućnosti. Ali dobro, uvijek je dobro skrenuti pažnju sa neke druge stvari na Kalinu izdajnika”, dodao je bivši igrač Crvene zvezde.

I pored svega, on ne iskazuje previše briga.

„Ono što je najbitnije je da sam iskren prema sebi, da sam čist. Ako bude sreće da jednog dana i djecu vaspitam na taj način. Malu sam cijenu platio za satisfakciju koju imam”, konstatovao je Kalinić.

Bonus video: