Dubljević razbio odbranu Zvezde: Kapiten i selektor Crne Gore prvi do četvrtfinala

Valensija u Beogradu savladala Crvenu zvezdu 82:81, uz 24 poena, osam skokova i pet asistencija Bojana Dubljevića. Asvel Zvezdana Mitrović sinoć pobijedio, večeras i teoretski prošao
4588 pregleda 4 komentar(a)
Bojan Dubljević na večerašnjoj utakmici u Beogradu
Bojan Dubljević na večerašnjoj utakmici u Beogradu
Ažurirano: 23.01.2019. 21:12h

Tri tima su dva kola prije kraja izborila plasman u četvrtfinale Evrokupa, a u dva jako bitne uloge imaju kapiten i selektor Crne Gore - Bojan Dubljević i Zvezdan Mitrović.

Valensija je na gostovanju u Beogradu savladala Crvenu zvezdu 82:81 košem Sema van Rosoma 3,4 sekunde prije kraja. Igrač utakmice je, međutim, bio Dubljević sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija za indeks 29.

Sjajni Nikšićanin je trojke gađao 6-4, za dva je šutirao 10-6, a donio je „narandži“ i rekordnih plus 12 (60:48) u 27. minutu.

Beograđani su se vratili, čak i poveli 15 sekundi prije kraja polaganjem Džoa Reglenda baš preko Dubljevića, ali je Van Rosom izrastao u heroja.

U domaćem timu je najbolji bio Stratos Perperoglu sa 26 koševa, a dvocifren učinak su imali još i Filip Čović (13) i Reglend (10).

Sat ranije, prvi učesnici četvrtfinala su postali Mitrovićev Asvel i Lokomotiva Kubanj.

Francuski velikan je još sinoć pregazio Frankfurt Skajlajnerse (75:52) i stigao do četvrte pobjede u grupi F, a u osam najboljih ga je i definitivno pogurao ruski tim, koji je večeras u Krasnodaru savladao Ulm (88:76) i obezbijedio makar 2. mjesto.

Asvel i Lokomotiva će u sljedećem kolu u Lionu u međusobnom duelu odlučivati ko će sa 1. mjesta u četvrtfinale i imati prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici. Mitrovićevi puleni su u prvom meču u Krasnodaru slavili 67:65.

Bonus video: