Kašćelan: Čekao sam ovu priliku

Košarkaše Lovćen Bemaxa u predstojećoj sezoni vodiće mladi 33-godišnji trener
3875 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Kašćelan
Zoran Kašćelan
Ažurirano: 08.08.2019. 21:57h

Novi trener košarkaša Lovćen Bemaxa nastaviće porodičnu tradiciju - mladi stručnjak Zoran Kašćelan, koji je na klupi Cetinjana naslijedio Miodraga Kadiju, biće šef stručnog štaba u klubu u kojem je nekada, sa uspjehom, radio njegov otac Veselin.

"To mi čast, prije svega, zadovoljstvo, ali i obaveza. Ja sam igrao za Lovćen, bio i kapiten, otac je ostavio trag u klubu, igrao je tu i moj brat. Lovćen je izuzetno organizovan klub, uslovi su odlični, sve je na maksimalnom nivou. Drago mi je da sam ekipu preuzeo od trenera koji mi puno znači, Mija Kadije, a neće biti nimalo jednostavno. Međutim, spreman sam na to, ovu priliku sam čekao od prvog dana kada sam krenuo da se bavim trenerskim poslom", kaže za „Vijesti“ Zoran Kašćelan, kome će kao članovi stručnog štaba pomagati Vladimir Vuković i Nikola Bulatović (biće zadužen za rad sa visokim igračima), koji je sa SR Jugoslavijom 1997. godine osvojio zlato na EP, a godinu kasnije zlato na SP.

Cetinjani su počeli sa pripremama, a najveći dio će odraditi u Podgorici, u Bemax areni.

"Uslovi u dvorani su vrhunski, pa ćemo tu raditi najveći dio. Sedam dana ćemo biti i na Žabljaku, a onda kreću kontrolne utakmice. Siguran meč je duel sa Megom 14. avgusta u Bemax areni. Ostalo dogovaramo, većinom u spetembru u okruženju. Pred utakmice ćemo trenirati na Cetinju, gdje ćemo i nastupati", objasnio je 33-godišnji trener, koji je prošle godine vodio juniorski i seniorski sastav ŽKK Lovćen Bemax.

Lovćen je ljetos ostao bez Alekse Popovića, Đorđa Lelića, Radenko Pilčevića, Nemanje Todorovića. Ugovore su produžili kapiten Milutin Đukanović, Miloš Lopičić, Mašan Vrbica, Miloš Popović i Emir Hadžibegović. Prve profesionalne ugovore sa klubom potpisali su talentovani Bogdan Bogdanović i Petar Komšić.

Novi članovi Lovćena postali su krilni centar Miloš Koprivica(stigao iz Mege), tandem iz bjelopoljskog Jedinstva Vasilije Vučinić (centar) i Dragomir Bulatović (bek, krilo). Iz Igokee je stigao krilni igrač Sergej Milošević, a nakon godinu dana koje je proveo u Ulcinju i Ukrajini, vratio se Miloš Latković. Možda i najatraktivnije pojačanje Lovćena, dolazi iz Francuske - krilo David Mpondo Ekume.

"Otvorena nam je još jedna pozicija, između “trojke” i “četvorke”. Još uvijek vagamo, nismo to zatvorili, ali, generalno, 90 odsto smo kompletirali sastav", istakao je Kašćelan.

Prioritet je da se opet plasiramo u ABA2 ligu

Lovćen je prošle sezone igrao polufinale Kupa Crne Gore i plej-ofa Erste Superlige, a u ABA2 ligi je zauzeo sedmo mjesto, iako je do same završenice bio u igri za plej-of.

"Imamo podmlađenu ekipu, u ABA2 ligi ćemo pokušati da budemo što više konkurentni, a to je izuzetno zahtjevno takmičenje. Mi bismo voljeli da idemo među četiri najbolje, ako se može, ali je liga izjednačena i nama je cilj da ekipa bude energična i borbena, i da doguramo što više. Prioritet je domaća liga, da budemo u četiri, odnosno da i dogodine imamo mjesto u regionalnoj ligi", zaključio je Kašćelan.

Bonus video: