Klipersi jure drugo mjesto na Zapadu, Njujork bolji od Bruklina

Tim iz Grada anđela pobijedio Denver i potreban mu je još jedan trijumf, uz poraz Oklahome, da preuzme drugu poziciju od "gromova"
1 komentar(a)
Blejk Grifin, Foto: Beta/AP
Blejk Grifin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.04.2014. 07:17h

Pretposljednje noći regularnog dijela NBA lige odigrane su samo dvije utakmice, ono najvažnije je ostavljeno za večeras kada će se i definitivno otkloniti i sve dileme oko parova u prvoj rundi plej-ofa.

Poznata su imena svih 16 ekipa koje će se naći u doigravanju, s tim što na Zapadu još ima prostora za promjene.

LA Klipersi jure drugo mjesto - ekipa Doka Riversa je savladala Denver (117:105) i sada joj treba i trijumf nad Portlandom, kao i poraz Oklahome protiv Detroita, pa da preuzme drugu poziciju od "gromova".

U tom slučaju Klipersi bi u prvoj rundi plej-ofa igrali sa Dalasom ili Memfisom, a ako ostanu treći rival će im biti Portland ili Hjuston, što je svakako teži put do narednog kola.

Blejk Grifin je sa 24 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Kris Pol je upisao 21 (uz 10 asistencija), koliko je na drugoj strani postigao Kenet Farid.

U meču bez rezultatskog značaja Njujork je savladao Bruklin u gostima (109:98).

Tim Hardavej džunior je predvodio Nikse sa 16 koševa, a istakao se i trio Amari Stodemajer-Džej Ar Smit-Šenon Braun (po 14 pogodaka).

Kod domaćina se istakao Markus Tornton sa 24 poena.

Bonus video: