Kobs: Da se pogledamo u ogledalo i sebi kažemo šta možemo bolje

Košarkaši Budućnosti upisali dva poraza (Unikaha, Trento) u isto toliko mečeva na startu takmičenja u Evrokupu i već u pitanje doveli plasman u top16 fazu
1646 pregleda 4 komentar(a)
Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević
Džastin Kobs, Foto: Savo Prelević

Nakon poraza u polufinalu ABA Superkupa, od Cedevita Olimpije u Zagrebu (103:75), trener košarkaša Budućnost Volija Slobodan Subotić kazao je da njegov tim nema širinu u rosteru za dva meča u dva dana, čekajući povratak u tim Nikole Ivanovića i dolazak novog igrača na poziciji tri-četiri.

Oporavak Ivanovića (još nije na maksimalnom fizičkom nivou, pa ni forma nije prepoznatljiva) i dolazak Luke Božića (stigao pred Zadar), nijesu „sakrili“ evidentne probleme Podgoričana, kako u odbrani, tako i napadu, koji su, barem na startu sezone, dublji od same širine rostera.

A po riječima Subotića, Aleksa Ilić u ovom trenutku nije spreman da igra, a Martinš Mejers nije igrao protiv Trenta, dok je protiv Zadra na terenu proveo posljednjih šest minuta.

Nakon meča sa Cedevita Olimpijom u Zagrebu, vidjelo se to u Malagi protiv Unikahe, pokazao je to prvo poluvrijeme protiv Zadra u ABA ligi, a potvrdilo se u posljednjem porazu u „Morači“ od Trenta u Evrokupu (77:68).

U sva četiri meča, Budućnost na poluvremenu nije imala pozitivan rezultat (protiv Zadra je bilo neriješeno), protiv Cedevite Olimpije je u prvih 20 minuta primila 50 poena, protiv Unikahe 48, Zadra 47, a protiv Trenta 43. „Plavi“ su samo protiv Zadra preokrenuli u drugom poluvremenu (pobjeda od 93:80), dok su u preostala tri meča poraženi.

Protiv Trenta, u srijedu veče, Budućnost je odigrala odličnu treću dionicu (25:13), ali je to bilo nedovoljno da izbjegne drugi poraz u Evropu, nakon kojeg je već na startu zakomplikovala situaciju kada je plasman u top 16 fazu u pitanju...

"Početak je sezone, tek se upoznajemo međusobno, sa načinom igre i time gdje ko može da bude najkorisniji. To je iskustvo učenja kroz koje moramo da prođemo. Protiv Trenta smo imali trenutke odlične igre, imali smo blokade, pritisak na lopti protivnika, skokove. Ponavljam, prolazimo kroz iskustvo učenja i upoznavanja. Svi bi trebalo da se pogledamo u ogledalo i skupimo, i sebi da kažemo šta možemo da uradimo bolje i da gledamo naprijed" rekao je Džastin Kobs.

Američki plejmejker je bio najbolji igrač meča protiv Trenta, sa 19 poena (8-4 za dva, 3-2 za tri, 5-5 sa linije bacanja), osam asistencija, pet skokoka i tri ukradene lopte, za indeks korisnosti 32. Proveo je na terenu 36 minuta i 18 sekundi, samo 30 sekundi manje od Danila Nikolića.

Tri sekunde više je proveo na terenu protiv Unikahe, protiv Zadra 28 minuta, u ABA Superkupu je igrao 38 i 34 i po minuta protiv Cibone, odnosno Cedevita Olimpije. Sve to pred nedjeljni derbi sa evroligašem Crvenom zvezdom u Beogradu.

"Nisam umoran, biću dobro. Ja sam i plaćen da igram košarku. Nije važno da li igram 30 ili 40 minuta", zaključio je Kobs.

Imamo mlad tim, igrače koji nisu igrali Evrokup...

Protiv Trenta je u drugom poluvremenu Budućnost je napravila samo pet faulova.

"Trener nam je rekao da moramo da budemo agresivniji. U najbitnijim trenucima meča, nismo bili ni u bonusu. Nismo pravili faulove kada je trebalo. Još jednom kažem, to je proces kroz koji prolazimo", rekao je Kobs.

Američki košarkaš, koji je ljetos stigao iz Cedevite, kazao je da Budućnost ima mlad tim.

"Imamo dosta igrača sa 23-24 godine, igrače koji nikada nisu igrali Evrokup. Nadam se, kako sezona bude odmicala, bićemo sve bolji i razumjeti kako da igramo bolju košarku", dodao je Kobs.

35 poena upisao je Kobs u prva dva meča Evrokupa i trenutno je prvi je strijelac ekipe. Prvi je asistent tima sa 14 uspješnih dodavanja, a, interesantno, sa Hasanom Martinom, ima najviše skokova nakon dva kola - devet

Bonus video: