Kobs: Nećemo odustati dok ne bude gotovo

Izabranici Petra Mijovića su probili led i u gostima u Evrokupu, pobjedom protiv Arke su upisali drugi uzastopni trijumf u grupi D, ukupno četvrti u nizu, računajući i dva u ABA ligi (Cibona, Igokea), i tako potvrdili dobru formu iz posljednje dvije sedmice
1855 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Arka - Budućnost, Foto: Sport.onet.pl
Sa meča Arka - Budućnost, Foto: Sport.onet.pl
Ažurirano: 21.11.2019. 00:13h

"Nećemo odustati sve dok ne bude gotovo",, poručio je plej Budućnost Volija, Džastin Kobs nakon večerašnje pobjede Podgoričana u Poljskoj protiv Arke (78:61), u osmom kolu grupe C Evrokupa.

Izabranici Petra Mijovića su probili led i u gostima u Evrokupu, pobjedom protiv Arke su upisali drugi uzastopni trijumf u grupi D, ukupno četvrti u nizu, računajući i dva u ABA ligi (Cibona, Igokea), i tako potvrdili dobru formu iz posljednje dvije sedmice, ali i ostali u trci za top 16 fazu Evrokupa.

"Nijedna utakmica u gostima u Evrokupu nije laka. Sastali smo se a timom koji igra dobro, ali samo rano postavili stvari kako treba na utakmici, i to je bilo odlično za nas", rekao je Kobs.

"Trener je naglasio da je bitna energija. Izašli smo na teren sa sjajnom energijom, zaustavili protivnika, pogađali šuteve...Ključne tačke igre su bile naša energija i odbrana. Uvijek vjerujemo. Zato se borimo u svakoj utakmici, sa istom energijom kako bismo se plasirali u Top 16 fazu", zaključio je američki košarkaš.

Prava je šteta što Podgoričani od četiri izgubljena meča na jednu loptu u ovosezonskom Evrokupu (Arka, Oldenburg i Unikaha kod kuće, Galatasaraj u gostima) nijesu barem jedan ili dva riješili u svoju korist, jer bi sada imali realne šanse za prolaz u Top 16 fazu Evrokupa. Ovako, izabranici Petra Mijovića moraju da zavise i od drugih rezultata.

Budućnost (skor 2-6) sada ima pobjedu manje od Arke i Trenta (koji je večeras poražen u gostima od Oldenburga 108:88), dok su Unikaha (skor 6-2), te Oldenburg i Galatasaraj (u ovom kolu kod kuće savladao Unikahu 91:80), sa po pet pobjeda i tri poraza, nedostižni.

Trento ima bolju međusobnu koš-razliku, a Budućnost u posljednja dva kola dočekuje Galatasaraj i gostuje Oldenburgu, i mora da pobijedi u oba meča. Uz to, Budućnosti za prolaz treba da Arka u narednom kolu savlada Trento, a da Arka (od Galasatasaraja u gostima) i Trento (od Unikahe kod kuće) onda u posljednjem kolu izgube.

U tom slučaju, Budućnost bi imala pobjedu više od Trenta, a isti učinak kao Arka (4-6) i bolji međusobni skor.

Bonus video: