Kokoškov: Plašim se da Dragića i Dončića više nećemo gledati zajedno

"Ušli smo u pripremu meča bez posebnih emocija. Mi smo profesionalci, sportisti, ne zanimaju nas druge stvari... Imao sam privilegiju da budem dio ove sjajne priče", kazao je Kokoškov
53 pregleda 5 komentar(a)
igor kokoškov, Foto: Reuters
igor kokoškov, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2017. 21:34h

Igor Kokoškov, selektor Slovenije, stvorio je ovog ljeta moćan tim, za kratko vrijeme napravio ekipu koja je oduševila košarkaški svijet i na maestralan način osvojila titulu prvaka Evrope.

"Imali smo hemiju, ali hemija se stvara pobjedama. Imali smo mlad tim, Gorana kao veterana, lidera... Nadali smo se dobrom rezultatu, radili smo u tom pravcu, ali nismo mogli da dajemo velika obećanja... Drago mi je da smo igrali najbolje kad je najpotrebnije. Igrali smo dobro u grupi, a još bolje u završnici", kazao je Kokoškov.

Sloveniju su do zlata vodili Goran Dragić, dokazani as, i Luka Dončić, buduća zvijezda svjetske košarke..

"Lider ovog tima je Goran Dragić, a Luka Dončić je budućnost. Njih dvojica su funkcionisali sjajno i na terenu i van njega. Plašim se da ih nećemo više gledati zajedno u reprezentaciji", rekao je Kokoškov.

Srpski trener je naglasio da nije emotivno doživio meč u finalu, već da je pokušao da ga pripremi kao i svaki drugi.

"Ušli smo u pripremu meča bez posebnih emocija. Mi smo profesionalci, sportisti, ne zanimaju nas druge stvari... Imao sam privilegiju da budem dio ove sjajne priče", kazao je Kokoškov.

Bonus video: