Košarkaš zaradio pola miliona jer nije šutirao trojke

Možda bi moglo da se opravda sa time da nije dolazio u priliku da šutne, ili da jednostavno ne uzima punuo šuteva po meču, ali statistika kaže drugačije
2 komentar(a)
Moris Harkles, Foto: Reuters
Moris Harkles, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2017. 10:23h

Moris Harkles, krilni košarkaš iz Portland Trail Blazersa, bogatiji je nakon upravo završenog dijela regularne sezone NBA lige za 500.000 dolara.

Sve što je portorikanski košarkaš uradio, odnosno šta nije uradio - jeste da u posljednje tri utakmice nije pucao ni jednu trojku.

Možda bi moglo da se opravda sa time da nije dolazio u priliku da šutne, ili da jednostavno ne uzima punuo šuteva po meču, ali statistika kaže drugačije.

Moris je u sezoni šutirao čak 194 puta van linije 7,24 ili 2,5 puta po meču.

Tajna leži u bonusu koji se nalazi u ugovoru košarkaša Portlanda, a koji garantuje pola miliona dolara, ukoliko Harkles bude šutirao preko 35 odsto u regularnoj sezoni.

U trenutku kada je Portorikanac odlučio da ne šutira, imao je procenat od 35,1 odsto, i nije htio da više okušava sreću .

Harkles se pohvalio i na svom Instagram profilu, gdje je nakon kraja sezone okačio sliku sa tekstom "Pretpostavljam da je večera noćas na moj račun".

I guess dinners on me tonight ?? ahaha

A post shared by Maurice Harkless (@moe_harkless) on

Sa druge strane i Teri Stots i Blazersi mogu da budu zadovoljni, jer je sezonu prije Harkles za tri poena šutirao samo 27 odsto.

Očigledno da je 500.000 dolara dovoljno dobar podstrek da se brojke poprave.

Bonus video: