Košarkaši Budućnosti u ponedjeljak počinju štrajk?

Vrijeme je da se pogledamo u oči i jedni drugima kažemo šta mislimo - u ime saigrača poručuje najiskusniji košarkaš Budućnosti, Marko Šćekić
63 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2011. 00:08h

Finansijska kriza drma redove KK Budućnost od početka sezone. Igračima kasne tri-četiri plate i njihovom strpljenju je došao kraj. Uputili su zahtjev upravi da im što hitnije isplati bar dio dugovanja ili od ponedjeljka kreću u štrajk!

„Plavi” su napravili fantastičan rezultat u NLB ligi, najbolji od osnivanja regionalnog takmičenja. Stigli su do fajnl-fora u Ljubljani, ali ih uprava nije ispratila na pravi način.

- Vrijeme je da se pogledamo u oči i jedni drugima kažemo šta mislimo. Ovako više ne ide. Nismo još pričali, trebalo bi narednih dana da se sastanemo sa ljudima iz uprave, jer situacija nije na zavidnom nivou - u ime saigrača poručuje najiskusniji košarkaš Budućnosti, Marko Šćekić.

Igrači su se dogovorili da nakon pauze, koja traje do ponedjeljka, pokušaju da se dogovore sa čelnicima kluba. Ukoliko se stvari ne pomjere sa mrtve tačke, počeće da bojkotuju treninge.

- Nekome se duguju tri, nekome četiri plate, a nekome i zarade i premije iz prošle sezone. Ljudi iz uprave ništa ne govore. Mislim da to nije u redu, jer smo ostvarili veliki rezultat. Tokom čitave sezone imamo problem sa finansijama, ali to nismo pokazivali na terenu, igrali smo sa velikim motivom. Krajnje je vrijeme, međutim, da uprava učini nešto.

Iskusni centar napominje da je atmosfera u timu, i pored finansijskih problema, odlična.

- Odradili smo svoj dio posla fantastično, vrijeme je da nam se uprava posveti. Moram da istaknem da se Dejan Radonjić maksimalno angažovao oko svih nas, odnos igrača sa stručnim štabom je zaista na vrhunskom nivou - zaključio je Šćekić.

Budućnost je na prekretnici - ili će naći izlaz ili će ovo biti najava još veće krize. Na odgovor se neće dugo čekati, stići će već prvog dana naredne sedmice.

Bonus video: