Košarkaši Crne Gore od sjutra na turniru u Italiji

Izabranici Luke Pavićevića učestvovaće na turniru “Trentino basket kup” u italijanskom gradu Trentu u konkurenciji domaćina, Bosne i Hercegovine i Finske.
0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: KSCG.ME
Suad Šehović, Foto: KSCG.ME
Ažurirano: 24.07.2012. 21:02h

Nakon tri nedelje rada na Zlatiboru i dvije kontrolne utakmice sa Letonijom, najbolje košarkaše Crne Gore u naredna tri dana očekuju nove provjere.

Izabranici Luke Pavićevića učestvovaće na turniru “Trentino basket kup” u italijanskom gradu Trentu u konkurenciji domaćina, Bosne i Hercegovine i Finske.

Ovo će biti dobra prilika da stručni štab, u konkurenciji prošlogodišnjih učesnika Evropskog prvenstva u Litvaniji, dobije još jasniju sliku o mogućnosti podmlađene ekipe.

Rezultat je u drugom planu, ali to nikako ne znači da igrači nemaju želje i motiva da naprave najbolji mogući rezultat.

"Turnir u Italiji će biti odlična provjera, jer nas očekuju mečevi protiv selekcija koje su nastupile na Evropskom prvenstvu i koje su redovni učesnici velikih takmičenja. Italija ima sjajan tim, Finska je neugodna i ima svoj stil igre, a odlično poznajemo i Bosnu i Hercegovinu. Biće to kvalitetne provjere protiv protivnika koji imaju različite stilove kada je u pitanju napad i igra u odbrani i pravi test naših mogućnosti, jer nakon dva meča protiv Letonije, sada imamo priliku da odmjerimo snage i sa jačim protivnicima. Forma je na očekivanom nivou za ovu fazu priprema, ali nadam se da ćemo je dodatno podići do početka kvalifikacija. Naporno radimo na tome, a turniri u Italiji i Poljskoj će nam biti od velike pomoći", kaže Suad Šehović, novi član ukrajinskog Himika.

Mladi plej Nikola Ivanović naglašava da je turnir na Apeninskom poluostrvu prava prilika da se vidi koliko je do sada urađeno.

"Znali smo da će pripreme na Zlatiboru biti najteže i kada je u pitanju taktika i kada je u pitanju fizička priprema, ali svi smo dali maksimum i možemo da budemo zadovoljni onim što je urađeno. Imali smo i dobre provjere protiv Letonije, a dvije ubjedljive pobjede u tim mečevima, bile su nagrada za sav trud koji smo uložili tokom 20- dnevnih priprema. Sada nas očekuje turnir u Italiji, poslije kojeg ćemo imati još jasniju sliku o našim mogućnostima, jer ćemo igrati protiv reprezentacija koje su sličnog nivoa i kvaliteta kao protivnici u našoj kvalifikacionoj grupi. Idemo korak po korak i želimo da svaki pripremni meč i svaki trening do početka kvalifikacija iskoristimo na pravi način. Atmosfera u timu je odlična i djelujemo kao jedna cjelina, što svakako uliva optimizam pred početak takmičenja i može da bude jedan od naših glavnih aduta u kvalifikacijama", zaključio je Ivanović.

Raspored

Srijeda

Crna Gora - BiH (18.00)

Italija - Finska (20.30)

Četvrtak

Finska - Crna Gora (18.00)

Italija - BiH (20.30)

Petak

Finska - BiH (18.00)

Italija - Crna Gora (20.30)

Bonus video: