Košarkašice od četvrtka na turniru u Istanbulu

"U duelima sa kvalitetnim selekcijama, moći ćemo da se uvjerimo kako smo radili u proteklom periodu i šta treba da popravimo u našoj igri", objasnio je Baletić.
0 komentar(a)
Miodrag Baletić, Foto: Www.kscg.me
Miodrag Baletić, Foto: Www.kscg.me
Ažurirano: 07.06.2011. 19:56h

Bez kapitena Jelene Škerović, Milke Bjelice, Snežane Aleksić i Maje Milutinović, koje imaju problema sa povredama, ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore otputovala je danas u Istanbul na turnir “'Viktori kup” na kojem će pored domaćina Turske, učestvovati još Španija i Grčka.

Ovi dueli biće posljednje provjere za “crvene” pred Evropsko prvenstvo, koje 18. juna počinje u Poljskoj.

"Za vrijeme priprema na Cetinju imali smo dosta problema sa povredama, zbog čega nismo mogli da odradimo nijedan trening u kompletnom sastavu. I pored tih problema, naporno smo trenirali i podigli formu na još veći nivo. Nadam se da ćemo po povratku iz Istanbula napokon biti kompletni. Ne treba se žaliti, ali moram istaći da u dosadašnjem dijelu priprema nismo imali sreće sa povredama", kaže selektor Miodrag Baletić.

Prvi meč naša selekcija igra u četvrtak sa Turskom.

"U Istanbulu ćemo igrati protiv selekcija koje su u samom vrhu evropske košarke. Očekuje nas naporan ritam, jer ćemo u tri dana odigrati tri veoma jaka meča. I ovaj turnir poslužiće nam kao priprema za ono što je najvažnije, a to je prvenstvo u Poljskoj. U duelima sa kvalitetnim selekcijama, moći ćemo da se uvjerimo kako smo radili u proteklom periodu i šta treba da popravimo u našoj igri", objasnio je Baletić.

Naša selekcija se iz Turske vraća u nedjelju i do odlaska za Poljsku, 16. juna, treniraće na Cetinju.

RASPORED TURNIRA

Četvrtak

Turska - Crna Gora (12.30)

Španija - Grčka (14.45)

Petak

Grčka - Turska (12.30)

Crna Gora - Španija (14.45)

Subota

Crna Gora - Grčka (13.45)

Turska - Španija (16.00)

Bonus video: