Košarkašice silne na startu, košarkaši kreću bez četiri igrača

Na debiju selektorke Jelene Škerović, "crvene" su veoma lako pobijedile Kipar 80:39
2538 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Škerović
Jelena Škerović
Ažurirano: 28.05.2019. 23:59h

Košarkašice Crne Gore su odlično počele Igre malih zemalja - na debiju selektorke Jelene Škerović, "crvene" su veoma lako pobijedile Kipar 80:39 (18:14, 27:11, 18:7, 17:7.

Najefikasnija u našem sastavu bila je Dragana Živković (10 skokova) sa 14 poena, Milena Jakšić je dodala 13, Sofija Živaljević 12, Violeta Lazarević 10...

Crna Gora na ovim igrama nastupa bez Milice Jovanović, Božice Mujović, Irene Matović, Jovane Pašić, Glori Džonson, kao i Nikoline i Nataše Popović.

Crnogorske košarkašice će u drugom kolu sjutra od 17.45 sati igrati sa Islandom.

Sjutra startuju i košarkaši, a trener naše selekcije Dušan Dubljević je imao mnogo problema uoči Igara malih zemalja. Razlog su povrede i činjenica da su se prvenstva maksimalno odužila. Prvo je pomjeren početak Superlige zbog toga što se finale ABA lige igralo maksimalnih pet mečeva.

Isto se desilo i u završnici domaćeg šampionata, gdje će majstorica odlučiti pobjednika šampionata.

Uz to i neki igrači koji su došli iz inostranstva takođe su igrali plej-of do prije nekoliko dana, pa je Dubljević u okrnjenom sastavu trenirao sa timom, a na premijernom meču protiv Kipra osloniće se na osam košarkaša, dok će se nakon toga priključiti momci iz Mornara i Budućnosti Voli.

"Trenirali smo sa malim brojem igrača zbog toga što se klupska sezona odužila. Imali smo problema i sa igračima koji su bili tu, Aleksa Popović se povrijedio pa je poslije tri dana priprema otpao, a problema je imao i Spasojević. Simonović se takođe kasno priključio, pa smo imali dosta problema. To je otežavajuća okolnost za nas. Ipak bez obzira na to sve, pokušaćemo da pružimo maksimum, moramo imati najveća očekivanja. Kipar i Island su nam najveći rivali na turniru", poručio je Dubljević.

U prvom meču će nastupiti: Nikola Pavićević, Radoslav Spasojević, Miloš Popović, Marko Simonović, Filip Bakić, Emir Hadžibegović, Pavle Đurišić i Nikola Žižić.

Nakon majstorice finala u srijedu veče priključiće se još Marko Mugoša, Vukota Pavić, Filip Barović i Sead Šehović.

Bonus video: